Ți-am pregătit în continuare mai multe sfaturi despre cum îți poți coafa părul cu ajutorul unui uscător de păr astfel încât să te bucuri de un păr cu volum oricând.

Ține cont de regulile simple

Pentru a te coafa doar cu ajutorul unui uscător, trebuie să știi câteva reguli de bază care te vor ajuta să îți protejezi și părul.

În primul rând, este bine să îți cunoști firul de păr: poros, puternic sau fragil și uscat. În funcție de acest aspect vei putea selecta și produsele potrivite pentru protecția termică. În general, poți folosi orice fel de tratament de tip leave-in, însă există și variante care vin cu formule speciale, care fie protejează buclele, fie oferă mai multă strălucire părului vopsit.

În al doilea rând, atunci când usuci părul, ține uscătorul la o distanță potrivită de 20-30 cm. În felul acesta căldura va fi dispersată într-o formă mai blândă pentru firul de păr, dar și pentru scalp.

O altă regulă este să lași părul în jos în timpul uscării dacă vrei mai mult volum. Spre final, când părul este aproape uscat, poți folosi peria rotundă de coafat.

Alege tipul potrivit de uscător de păr

Înțelegerea componentelor de bază ale unui uscător de păr este esențială pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. O caracteristică la care să te uiți întotdeauna este puterea. Uscătoarele de păr cu putere mai mare au mai multă putere și pot usca părul mai repede. Dacă ai părul gros, probabil că vei avea nevoie de un uscător cu cel puțin 1800W.

Totodată, e bine să cauți un uscător de păr cu setări reglabile de căldură. Acest lucru îți permite să controlezi temperatura pentru a preveni supraîncălzirea și deteriorarea părului.

Există diferite tipuri de uscătoare de păr disponibile, inclusiv modele tradiționale, ionice și ceramice. Uscătoarele de păr tradiționale folosesc elemente de încălzire standard, în timp ce uscătoarele ionice eliberează ioni negativi pentru a reduce încrețirea. Uscătoarele ceramice folosesc elemente de încălzire ceramice pentru o distribuție uniformă a căldurii și reducerea deteriorării. 

Un alt aspect la care să fii atentă este setul de accesorii inclus cu uscătorul de păr. Dacă ai părul creț, difuzorul nu trebuie să îți lipsească pentru bucle bine definite. 

Alte detalii care adesea sunt omise sunt greutatea unui uscător de păr – acest lucru influențează confortul-, dar și sunetul provocat. Nu uita nici ca lungimea cablului să fie suficientă încât să ai suficient spațiu pentru a te coafa în fața unei oglinzi. 

Folosește întotdeauna produse de styling potrivite firului tău de păr si profita de ofertele din perioada Black Friday.

O spumă de păr va fixa mai bine buclele și le va defini, însă nu va avea același efect pozitiv pentru părul drept. În plus, așa cum ziceam anterior, vei avea nevoie mereu de un produs cu protecție termică. Cel mai simplu de folosit un produs spray, deoarece te asiguri mai ușor că acoperi toate zonele părului.

Ca să găsești gama potrivită de produse, fie poți testa singură diferite opțiuni, fie poți cere recomandarea unui hairstylist care recunoaște mai ușor nevoile părului tău. Dacă simți că scalpul tău ar avea de mai multă îngrijire, cere mai întâi sfatul unui medic dermatolog pentru a trata posibile afecțiuni ale acestuia.

Învață mișcările corecte de coafare și uscare 

Cel mai simplu mod prin care să înveți să îți aranjezi părul este să urmărești tutoriale și să… exersezi oricând ai timpul necesar. Regulile sunt diferite întotdeauna în funcție de coafură – o tunsoare în trepte va arăta mai bine cu părul uscat spre interior, în timp ce bretonul tip este bine să fie uscat spre exterior dacă este tip curtain. Totodată, părul creț nu necesită periere în timpul uscării, ci doar acel accesoriu pentru definirea buclelor. 

Investește într-o perie rotativă

O perie rotativă Babyliss este o variantă bună prin care poți usca părul în timp ce îl și coafezi, fără a avea nevoie de prea multă îndemânare. Vei găsi numeroase variante cu diferite tipuri de rotații și funcții, potrivite atât pentru părul mediu, cât și pentru cel lung. Cu un astfel de dispozitiv vei avea acel look final plin de volum într-un timp mai scurt, fără a fi nevoie să faci o vizită hairstylist-ului tău.  

Exersează de câteva ori diferite moduri în care să îți usuci părul și vei vedea că nu ai nevoie de mai multe instrumente de styling pentru a avea un look perfect.