Pe aripi de vreme

Nu rata punctul de atracţie cel mai important şi anume cetatea Colţeşti, pe care o găseşti la cinci kilometri depărtare de Rimetea. Viziteaz-o neapărat! Clădită în stâncă, departe de case şi uliţe, se pierde într-un peisaj extraordinar de frumos. Drumul până la cetate urcă abrut, dar merită efortul din plin. De pe fruntea ruinelor tăcute, pătrunzi cu privirea, hăt, departe în zări. Cheile Aiudului, Piatra Secuiului şi Colţeştiul se întind leneş în depărtare, zugrăvite pe un petic de cer. Aşa că, ai de aici cea mai splendidă panoramă şi, clar, poţi să faci cele mai spectaculoase poze.

Meşteşuguri străvechi

La Rimetea, acele orologiului par a fi îngheţat în timp. Aici, oamenii se îndeletnicesc cu activităţi peste care patina timpului a alunecat lin şi au rămas şi azi la loc de cinste în obşte. În cătunul dintre munţi, găseşti un atelier unic de mobilă, „croită” şi pictată manual. În plus, îţi vor încânta privirea costumele populare, cusăturile, broderiile şi dantelăriile de o rară frumuseţe.

Recunoaştere europeană

De altfel, localitatea Rimetea a obţinut în 1999 Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural „Europa Nostra” pentru extraordinara conservare a 138 de case. Acestea ce reprezintă un exemplu pentru arhitectura zonei, respectând cele mai înalte principii ale restaurarii, cu ajutor internaţional şi implicare locală.