Se spune că prima impresie contează și chiar așa este! Iar limbajul corpului lasă cea mai puternică impresie în primele minute când te întâlnești cu cineva. De aceea, trebuie să evităm mici greșeli de comportament care pot lăsa o impresie greșită despre noi.

Te uiți des la ceas sau la telefon

Dacă ai obiceiul să te uiți des la ceas sau la telefon în timp ce te afli într-o ședință sau într-o întâlnire formală sau informală cu colegii, celelalte persoane vor considera că te plictisești și că abia aștepți să scapi ele. Fără să îți dai seama, lași o impresie proastă că nu știi să te comporți elegant în societate.

Stai prea aproape de persoana cu care vorbești

Distanța socială între două persoane care întrețin un dialog este cuprinsă între o jumătate de metru și un metru. Aceasta este distanța la care fiecare dintre cele două persoane se simte în largul ei, fără să îi fie încălcat spațiul personal.

De aceea, cu prietenii, colegii, șefii sau orice altă persoană întâlnită întâmplător, trebuie să respecți un spațiu de cel puțin jumătate de metru. Nerespectarea unui spațiu intim sau personal cu o persoană străină este una dintre cele mai frecvente greșeli de comportament pe stradă sau în locurile publice.

Greșeli de comportament: îți aduni scamele de pe haine

Reale sau imaginare, în momentul în care începi să aduni scamele sau firele de păr de pe haine dai dovadă de plictiseală și desconsiderare față de cealaltă persoană. Gestul tău arată că nu ești atentă la ce spune sau face, iar acest lucru te poate pune tot pe tine într-o lumină proastă.

Îți freci mâinile la ședințe sau întâlniri

Când îți freci mâinile într-o întâlnire formală dai impresia că nu ești deloc interesată de ceea ce se discută, ba din contră chiar te plictisește sau te enervează.

Mulți oameni au acest tic de a-și freca mâinile atunci când se discută ceva important sau când participă la o ședință. Dar cei din jurul lor pot percepe gestul ca un gest de nerăbdare, de aceea este bine să te abții să îl mai faci.