Deși ne aflăm la câteva secole bune distanță de Evul Mediu, când vrăjitoria era la mare căutare, mai există încă temeri cu privire la ritualurile magice. Oricât de convinsă ai fi că nimic rău nu se poate apropia de locuinţa ta atâta vreme cât ai cel puţin o iconiţă pe perete şi multă credinţă în Dumnezeu, se mai întâmplă ca, uneori, lucrurile să nu meargă aşa cum ai vrea. Şi asta nu din vina ta. Ci poate pentru că, involuntar sau cu bună ştiinţă, cineva îndreaptă energiile negative către căminul tău. Este motivul pentru care rămâi fără bani tocmai când ai mai multă nevoie, te cerţi cu soţul aproape fără rost, sănătatea îţi dă bătăi de cap… Iată câteva sfaturi prin care îți vei putea crea un scut de protecție în fața relelor.

Fă curăţenie generală!

Știu, casa ta strălucește oricum de curăţenie. Însă forţele răului se pot piti prin casă, exact unde te aştepţi mai puţin. Iată de ce trebuie neapărat să aprinzi într-o lingură câteva bobiţe de tămâie sau câteva beţişoare cu aceeaşi esenţă şi să afumi fiecare colţişor al locuinţei. Aprinde lumânări albe, gândindu-te la binele familiei și al celor dragi, căci albul este culoarea folosită în magie pentru protecție, purificare, pentru eliberarea de probleme și obținerea succesului. Dacă problemele tale țin de cuplu, aprinde lumânări roz și roșii. Dacă duci lipsă de bani, folosește lumânări verzi. Eventualele problem la locul de muncă dispar ca prin farmec, dacă aprinzi lumânări violet. Iar dacă sănătatea nu e tocmai bună, lumânările aurii și albastre fac minuni. O lumânare neagră ține la distanță energiile negative, creează o barieră între intențiile rele și casa ta.

Clopoţeii sunt aliaţi de nădejde

Cu siguranţă ai văzut prin toate magazinele de decoraţiuni, în cele cu articole chinezeşti sau chiar în piaţă tot felul de şiraguri de clopoţei pentru atârnat prin casă. Să ştii că au un rol foarte important în a ţine răul departe! Numai că trebuie să ai grijă unde îi aşezi în casă. Niciodată nu vor sta în cadrul uşilor, deasupra capului şi, mai ales, în dormitor. Cel mai bine ar fi să stea în dreptul ferestrelor, unde pot fi mişcaţi de vânt sau curent. Înainte de le fixa un loc, ai grijă să-i scuturi în fiecare colţişor, așa încât clinchetul să îndepărteze toate duhurile rele.

12 trucuri pentru liniștea ta

1.Dacă vrei ca viaţa de cuplu să fie plină de linişte şi armonie, vopseşte pereţii dormitorului într-o nuanţă de verde deschis sau bleu. Nu uita de aşternuturi! Rozul şi verdele sunt cele mai potrivite culori pentru lenjeria de pat.

2. Ai grijă ca în colţurile încăperilor din casă să nu fie depozitat nimic. Lăsaţi-le libere pentru a face loc norocului. În loc să pitiţi pe la colţuri tot felul de obiecte inutile, mai bine aşezaţi o plantă.

3.Lucrurile lăsate la întâmplare în holul locuinţei pot fi cauza tensiunilor şi conflictelor între membrii familiei. Prin urmare, păstraţi ordinea perfectă în hol.

4.Nu duceţi gunoiul seara, pentru că astfel aruncaţi sporul la bani din casă.

5. Nu vă sfiiţi să aveţi în casă un animal, fie el, câine, pisică sau chiar peşte de acvariu. Animalele preiau energiile negative.

6.Nu păstraţi în casă flori uscate, ofilite sau artificiale. Acestea nu fac decât să accentueze starea negativă.

7. În orice casă ar trebui să existe o fântână din cristale, ca acelea care se găsesc peste tot în comerţ. Apa induce starea de bine, relaxarea şi alungă forţele rele. Şi un acvariu cu peşti are aceleaşi proprietăţi.

8. Puneţi în diferite locuri lumânări parfumate, beţişoare şi uleiuri esenţiale. Aromele naturale oferă mai multă energie.

9.Renunţă la mobile veche, la obiectele ascuţite. Aruncă lucrurile de prisos, chiar dacă îţi vine greu.

10.Nu ţine în casă plante cu frunze ascuţite! Acestea crează tensiuni între membrii familiei şi un mediu propice certurilor.

11.Fă în aşa fel încât atât în dormitor, cât şi în camerele unde vă petreceţi mai mult timp, să aveţi undeva două obiecte identice: păsări, plante, scaune, cristale. Acestea vor menţine vie viaţa de cuplu. Cele mai eficace sunt răţuştele aşezate cioc în cioc.

12.O figurină ce înfăţişează o broască, aşezată cu faţa înspre uşa de la intrare, va atrage banii spre casa voastră

Sursa foto: Flickr.com