Nu îl bate la cap

După ce l-ai lăsat câteva zile să se mai liniștească, este normal să vrei să îl ajuţi, găsind și tu diverse oferte de lucru. Totuși, trebuie să ai grijă să nu pui prea multă presiune pe el. Cel mai probabil încearcă și singur să-și găsească ceva cât mai repede. Așa că întrebările repetate „ce ai mai găsit?”, „cum mai merge?” nu vor face decât să-l enerveze, dacă nu a găsit nimic potrivit pentru el. În schimb, încurajează-l. Scoate-i în evidenţă calităţile și reamintește-i-le.

Nu te aștepta să devină
„gospodina perfectă”

Dacă nu a făcut-o până acum, nici nu o va face. Oricum, ar trebui să își petreacă o mare parte din zi căutându-și de lucru. Ar putea să te ajute mai mult, dar nu te aștepta să facă el totul și, când vii acasă, să găsești casa curată și mâncarea aburindă.

Nu îi face reproșuri

Nu îi reproșa faptul că aveţi mai puţini bani. În loc să îi arunci în faţă că nu puteţi merge în vacanţă din cauza lui, încearcă să tai din cheltuielile inutile și să vezi unde puteţi economisi. Totodată, se poate găsi o soluţie mai ieftină ca să puteţi pleca, totuși, undeva.

Fă ceva special pentru el

Chiar în perioada imediat următoare, fă ceva care știi că îi face plăcere, cum ar fi felul lui de mâncare preferat, să mergeţi împreună la un meci, prin parc sau să petreceţi, pur și simplu, timp împreună. Scopul este să se simtă important, să-și dea seama că jobul nu este totul.

Dacă tu ești cea pusă ”pe liber”?

Și atitudinea ta contează. Dacă îţi vei păstra gândirea pozitivă, veţi trece mai ușor, ca familie, peste această perioadă.

  • -  Vezi partea bună a lucrurilor. Până te vei angaja din nou, vei putea petrece mai mult timp cu copiii și vei putea face anumite schimbări prin casă.
  • -  Nu te neglija! Continuă să te aranjezi și să ai grijă de tine așa cum o făceai înainte.
  • -  Dacă ești frustrată, nu îţi vărsa nervii pe soţul tău. În schimb, explică-i stările prin care treci și cere-i ajutorul.ar în perioada imediat următoare, fă ceva care știi că îi face plăcere, cum ar fi felul lui de mâncare preferat, să mergeţi împreună la un meci, prin parc sau să petreceţi, pur și simplu, timp împreună. Scopul este să se simtă important, să-și dea seama că jobul nu este totul.