Copilului îi ia mai mult timp să se adapteze

Bebelușii de până la 8 luni se vor adapta foarte ușor dacă nu li se schimbă programul. Celor mai măricei le va fi mai greu la început până se vor obișnui cu noile locuri. De aceea, este important să iei cu tine obiecte cu care copilul s-a obișnuit, cum ar fi păturica sau jucăria preferată. Trebuie să-i dai mesele la aceleași ore și să aibă același timp de odihnă ca acasă.

Bagajul va fi mai mare

Lista cu lucruri de luat va fi mult mai mare decât atunci când călătoreați singuri. În primul rând, ar fi util să iei un pătuț pliabil cu tine. Există unele speciale pentru călătorie care pot fi folosite și ca țarc. Chiar dacă nu mergi cu automobilul personal, poți lua un scaun special de mașină, unde bebelușul să poată sta în tren sau în alt mijloc de transport pe care îl folosiți. Pentru că e vară, nu uita de cremele speciale cu factor de protecție, hainuțele și pălăriuțele care să-l ferească de soare. Dacă mergeți cu mașina, montați parasolare în dreptul locului celui mic.

Sfaturi utile pentru o vacanță liniștită

Ajunși la destinație, este preferabil să rămâneți în apropierea locului de cazare. Ieșirile mai lungi trebuie planificate dimineața, când cel mic are mai multă energie, iar după-amiază este mai bine să aveți un program mai relaxat, de odihnă și de joacă. Bine de știut, pentru călătoria cu avionul: la decolare și aterizare dă-i sân, biberon, ceva de mâncare sau suzeta pentru a preveni înfundarea urechilor. Dacă doarme, nu interveni decât dacă se trezește.