Dragostea și intimitatea contează

Este mai bine să nu vă concentrați atât de mult pe obținerea unor performanțe sexuale, cât pe intimitatea dintre voi, ceea ce nu înseamnă doar actul în sine. Există zile când vă puteți bucura doar de îmbrățișări și momente frumoase petrecute împreună. Lasă lucurile să meargă de la sine și, dacă se ajunge și la altceva, trăiește momentul fără stres și tot felul de gânduri.

Folosește un lubrifiant

Cum nivelul estrogenului scade cu vârsta, mai ales la menopauză, vaginul devine mai puțin elastic și mai puțin lubrifiat. În acest caz, te vei simți inconfortabil în timpul actului sexual. Totuși, această problemă se rezolvă foarte ușor cu ajutorul unei creme lubrifiante. Dacă medicul tău consideră că este necesar, îți va indica și o cremă care să conțină estrogen.

Relaxează-te!

Cel mai important este să te simți bine în pielea ta și să fii relaxată. Dacă te gândești tot timpul la cum arăți, la cum te-ai schimbat, nu va ajuta la nimic. Nici el nu mai e ca în tinerețe, dar vă doriți să fiți împreună și asta contează. Creează o atmosferă în care să vă simțiți bine. Pune o muzică romatică, pe care amândoi o agreați. Aprinde lumânări parfumate. Vă vor da o stare de bine atât prin miros, cât și prin lumina blândă care nu lasă să se vadă toate defectele și stârnește pasiunea. Puteți începe prin a vă face reciproc un masaj relaxant cu ulei de lavandă. Nu te gândi la ce va urma, ci lasă lucrurile să-și continue cursul.

Acceptă schimbarea

De-a lungul timpului, amândoi v-ați schimbat. Nu trebuie să ai pretenția să fie totul ca în tinerețe și nu forța nota să ajungi la „performanțele” de atunci. Totodată, nu te aștepta ca el să rămână la fel și nu te arăta dezamăgită. Faptul că ați rămas împreună atâția ani arată că aveți o relație solidă. Încercați să vedeți ce vă place, în momentul de față, amândurora. Așa cum voi v-ați schimbat de-a lungul timpului și viața voastră sexuală se poate transforma, găsind noi moduri de a vă bucura unul de celălalt.

Secretul? Sportul întinerește!

Dacă mergi zilnic pe jos și faci sport sau alte activități fizice, vei fi în formă și, implicit, te vei bucura mai mult să faci dragoste. Vei fi mai flexibilă, mai optimistă și te vei simți mai bine în propria piele. Totodată, te va elibera de stres, care poate fi, de fapt, principala cauză a problemelor tale. De multe ori, femeile nu își pierd interesul pentru sex din cauza vârstei, ci pentru că apar în viața lor o mulțime de alte probleme: un părinte bolnav, dificultăți financiare sau plecarea copiilor de acasă.