Când te căsătoreşti, relaţia cu familia soţului tău devine mai apropiată. Te înrudeşti cu persoane care, poate, nu au nimic în comun cu tine. Dar trebuie să găseşti o cale să te înţelegi bine cu toţi şi să te simţi bine de fiecare dată în compania lor. Altfel, vei avea de suferit iar soţul tău va fi adesea pus în situaţia de a alege între tine şi ei.

Familia soţului vrea să te cunoască mai bine

Imediat după luna de miere, părinţii şi rudele lui vor încerca să te cunoască mai bine. Nu închide uşa nimănui şi răspunde la telefon chiar dacă sună după ora 22.00. Fii gata să îi primeşti mereu cu zâmbetul pe buze. Mai ales la începutul vieţii conjugale, încep obligaţiile de familie: mesele de duminică, reuniunile la sfârşit de săptămână, aniversările. Nu evita aceste ocazii. Încearcă să te integrezi în noua ta familie. Chiar dacă vă vedeţi rar, respectă-le obiceiurile, educaţia şi stilul de viaţă. Este un efort, dar merită să îl faci pentru dragostea soţului tău.

Când se iscă certuri…

Sfat pentru tine:

Dacă întâmpini greutăţi şi apare vreun conflict, discută cu soţul tău cinstit, înainte de a acţiona singură. El este singurul care poate găsi o soluţie de compromis. Nu te lăsa atrasă de bârfe şi nu răspunde criticilor cu vorbe dure. Când simţi că nu poţi avea o relaţie prea bună cu ei, păstrează distanţa.

Sfat pentru soţul tău:

Este mult mai bine ca soţul tău să descopere singur când familia lui greşeşte faţă de tine.

Sursa foto: 123rf.com / Tatiana Gladskikh