În căutarea partenerului perfect

Aparent, este cam același lucru și, înainte să te înhami la ceva atât de serios cum este căsnicia, merită să existe o perioadă de probă. Totuși, nu ai nicio garanție că versiunea aceasta va fi la fel și după semnarea actelor. Începutul poate fi foarte frumos, dar avântul romantic al primelor luni nu durează și vei vedea că apar conflicte. Chiar și în relațiile cu multe șanse de reușită există certuri care, deşi pot părea amuzante, pentru cei doi pot fi chiar motive de despărțire. Ajunși în această situație, aveți de luat o hotărâre: rămâneți împreună sau nu. Dacă sunteți deja căsătoriți, probabil că veți opta mai degrabă pentru rezolvarea conflictelor, iar dacă trăiţi în concubinaj tentația va fi probabil de a vă despărţi. Ar trebui să știi de la început că lucrurile nu merg de la sine și este nevoie de muncă și de decizia de a rămâne împreună.
Cei care cred că prin mai multe încercări vor găsi persoana „perfectă” ar putea să nu ajungă niciodată să fie mulțumiți. Au mai multe șanse de reușită cei care se gândesc de la început că va fi nevoie să întâmpine și greutăți și nu se așteaptă la fericire continuă.

Probleme la despărțire

Bineînțeles că trebuie să știi cu cine faci pasul, dar după ce hotărârea a fost luată înseamnă că vreți să fiți împreună și la bine, dar și la rău. Nici căsătoria nu garantează neapărat că veți rămâne legați pe viață.
Oamenii se mai schimbă și uneori nu există sau nu vedem altă soluție decât despărțirea. Dacă între voi există o uniune consensuală, nu veți putea împărți bunurile materiale pe care le-ați procurat împreună decât dacă ați specificat acest fapt atunci când ați semnat contractul.
Cei mai mulți care locuiesc în concubinaj nu semnează acest contract sau nu se gândesc în avans la problemele care pot apărea.
Trecând peste dificultăţile materiale la care nu te gândești de obicei decât atunci când relația scârțâie rău, ține cont că cei care au cel mai mult de suferit sunt copiii, pentru că în cazul părinților necăsătoriți situația lor este mai puțin stabilă.

FEMEILE ÎŞI DORESC SĂ DEVINĂ MIRESE

„În ambele cazuri partenerii au parte de o relație stabilă. Cele mai multe cupluri aleg să își testeze legătura în concubinaj, înainte de a lua decizia de a se căsători. Lucrul nu este neapărat rău, dat fiind faptul că au astfel ocazia să vadă cum se împacă în diverse situații, mai ales cum își gestionează problemele și bugetul. Însă când apar copiii, cele mai multe perechi aleg să se căsătorească. Diferențele dintre căsătorie și concubinaj sunt mai ales de ordin legal. Ca dezavantaj din punct de vedere psihologic – am observat la pacientele mele, dar este și dovedit prin studii: cei care conviețuiesc așa mai mult de trei-patru ani au tot mai puține șanse să se căsătorească și să aibă copii. În general, femeile își doresc să devină mirese și mame, iar bărbații nu vor să strice un aranjament care le convine de minune”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu.

 

Sursă foto: 123rf.com