Nu-l cicăli ca să te ajute

Nu rezolvi absolut nimic dacă în fiecare zi îi spui să te ajute. Ba, mai mult, nu vei face altceva decât să pui paie pe foc. Ai mare atenție, deoarece riști să rămâi singură. Mai bine ia-l cu frumosul și spune-i exact ce ai vrea. Și nicidecum nu-i cere pe un ton milităresc.

Laudă-l de câte ori ai ocazia

A dat cu aspiratorul din proprie inițiativă? E și aceasta un prim pas. Așa că, în loc să-i spui „în sfârșit, ai făcut și tu ceva!”, mai bine laudă-l și arată-i cât de fericită ești de ceea ce a făcut. Doar așa îl vei impulsiona să mai facă și el câte ceva prin casă.

Oferă-i recompense

Roagă-l să spele el farfuriile după ce ați terminat de mâncat și dă-i de înțeles că îl așteaptă o surpriză. În acest timp, tu prepari un desert rapid sau te asiguri că-i oferi o seară în doi de neuitat. Fii sigură că în următoarea zi va spăla farfuriile din proprie inițiativă.

Întocmiți o listă

O dată pe lună, când sunteți cu toții la masă, întocmește o listă cu toate treburile pe care trebuie să le faci în următoarea perioadă. Fă o strigare, iar în dreptul fiecărei sarcini trece numele unui membru. Așa, fiecare dintre voi va ști exact ce are de făcut și cu siguranță nu vei auzi comentarii sau proteste.

Sursa foto: 123rf.com