…Și nu e… Serile romantice, discuțiile interesante cu partenerul, ieșirile în oraș sau escapadele de week-end – toate au fost date uitării. În schimb, rutina zilnică vă ocupă tot timpul și abia dacă mai vorbiți unul cucelălalt. Cum să aduci înapoi vremurile bune, să fie din nou ca la început?

În cazul în care te întrebi de ce nu mai e ca la început, pune-ți și următoarea întrebare: „dar eu oare mai sunt la fel?” Dacă vrei puțin din dulceața zilelor din zorii relației voastre, ar trebui să și dai măcar puțin din ce ofereai atunci: zâmbete, vorbe bune, admirație, chef de dragoste, bucuria de a-l descoperi pe celălalt și de a fi cu el. Trebuie să „sapi” să te redescoperi și pe tine cea entuziastă și plină de viață.

Relația crește odată cu voi

O idee bună ar fi și să nu te cramponezi atât în trecut. Voi v-ați maturizat, la fel și legătura voastră. Bineînțeles că din când în când e bine să ștergi și de pe ea, nu doar de pe mobilă, straturile de praf care s-au așezat, dar nu ținti chiar să vă transformați din nou în tinerii de atunci. Acceptă schimbările, chiar și ridurile tale sau burtica lui. Nu înseamnă să nu faci nimic pentru îmbunătățirea aspectului, a sănătății, dar și a relației voastre. Totuși, dacă vei avea așteptări prea mari, vei fi dezamăgită. Gândește-te și la faptul că memoria ne joacă o festă: de obicei, ne amintim doar lucrurile plăcute, iar cele mai dezagreabile le dăm uitării. Așa că rozul pe care îl vezi tu în trecut poate că nu este relaitatea trăită cu adevărat, ci memoria înfrumusețată a vremurilor de atunci.

Prezentul poate fi frumos

Concentrează-te pe prezent și fă-l cât mai frumos posibil. Ai putea începe prin a-ți arăta din nou aprecierea față de partenerul tău. Când i-ai făcut ultima dată un compliment? Da, probabil că a trecut și mai mult timp de când ți-a adresat el ție o vorbă bună. Totuși, dacă ai să aștepți îmbufnată să facă el primul pas s-ar putea ca asta să nu se întâmple și să continuați legătura voastră monotonă și fără orice urmă de romantism. Așa că ia inițiativa. Răspunde-i la salut cu o vorbă caldă. Zâmbește-i. Ai să vezi că, în timp, și atitudinea lui se va schimba.

Faceți cunoștință din nou

Încearcă să îl cunoști din nou și să te lași cunoscută. Pare că îl știi de când lumea, dar nu e așa. Timpul a trecut și au apărut modificări și la unul și la celălalt. Gândul acesta ar putea să vă țină interesul treaz. Întreabă-l, povestește-i ce ai mai făcut, la ce te-ai mai gândit. Invită-l într-un loc care are semnificație pentru voi amândoi, precum cel în care v-ați cunoscut, în care v-ați sărutat prima dată sau unde te-a cerut de soție. Pune-i seara melodia primului vostru vals de la nuntă sau blues-ul pe care dansați cu plăcere mai demult și pe care îl considerați melodia „voastră”.

psiholog Cristina Ion-Rădulescu, Cabinet psihologic Cristina Ion-Rădulescu  tel: 0721.046.829

psiholog Cristina Ion-Rădulescu, tel: 0721.046.829

Fiecare cuplu evoluează

Cu trecerea timpului, fiecare cuplu evoluează pe mai multe planuri: sentimental, intim, profesional, etc. Fiecare din aceste domenii aduce o uzură, dar în grade diferite. Dacă te întrebi cum să reînvii pasiunea erotico-sentimentală, atunci ceea ce ai de făcut este să crești gradul de intimitate cu partenerul. Ai putea să-i dezvălui o fantezie pe care nu i-ai împărtășit-o niciodată. Faceți duș împreună. Pregătește o cină romantică și lasă la vedere un detaliu care să facă de la sine înțeles ce va urma. În plus, comunicarea, umorul și voia bună nu ar trebui să lipsească. Sigur, ai putea spune, de exemplu: «Cum să fiu veselă dacă am rate la bancă?». Dar datoriile sunt acolo și nu dispar dacă ești tristă sau neliniștită din cauza lor. Dacă reușești să nu îți pierzi gândirea pozitivă, vei vedea că vor apărea noi oportunități, iar relația cu soțul tău va fi mai armonioasă.”

Sursa foto: Hernán Piñera / flickr.com