E momentul să redai pielii strălucirea și frumusețea, după lunile lungi de iarnă. Exfolierile și hidratările intense devin acum prioritare, căci ajută la catifelarea rapidă a epidermei.  

Peeling pentru fiecare zonă

Adio cu pielea ternă și lipsită de stălucire! E timpul să-ți revigorezi întregul aspect, iar un peeling delicat, din cap până în picioare, este cea mai bună metodă prin care pielea își va recăpăta naturalețea. Nu trebuie decât să alegi varianta potrivită, în funcție de zonă. Pentru ten. Cu mișcări circulare și blânde, masează pe pielea uscată puțin zaț călduț de cafea. Acesta va curăța și va închide porii, va îndepărta celulele moarte și va lăsa pielea netedă la atingere. Dacă tenul se usucă excesiv după îndepărtarea lui, pulverizează apă termală, apoi aplică o cremă hidratantă. Dacă ai pielea sensibilă, ia-ți o mască peel-off specială pentru tipul tău de ten, care să îndepărteze delicat toate impuritățile de la suprafața pielii. Pentru corp. Folosește la duș un gel cu particule exfoliante, dar, pentru a-i spori eficiența, masează-l pe pielea uscată. Insistă pe zona decolteului, pe spate, pe fese și pe coapse. De asemenea, pentru aceste zone îți poți prepara singură un produs de gomaj dintr-o lingură de mălai și 2-3 de lapte. Pentru picioare. Pielea aspră de pe călcâie ori bătăturile din talpă vor dispărea după câteva exfolieri ale epidermei. Dacă nu ai o cremă specială pentru asta, pisează un pumn de sare de mare și combin-o cu o linguriță de ulei de măsline. Umezește pielea și masează amestecul obținut pe talpă și gambă.

Epilează-te corect

Pentru fustele și rochițele de primăvară, picioarele tale trebuie să arate impecabil. Epilează-te și nu uita să hrănești și să hidratezi pielea cu cele mai nutritive produse. Pentru picioare. Indiferent de metoda de epilare aleasă, zona trebuie exfoliată bine înainte, pentru ca porii să se deschidă, iar firele de păr să se poată smulge mai ușor. Particulele exfoliante din gelul de duș nu sunt de ajuns pentru a scoate la suprafață eventualele fire de păr crescute sub piele, așa că, în timpul dușului, masează zona cu o lufă, o mănușă sau un burete special. Dacă te epilezi cu ceară, tamponează la final pielea cu o dischetă de vată înmuiată în alcool medicinal, ca să dezinfectezi zona. Pentru un plus de hidratare a epidermei, folosește după epilare produse pe bază de gălbenele și aloe vera. Pentru axile. În cazul în care pielea e foarte sensibilă și nu suporți să te epilezi cu aparatul, lama e cea mai bună alternativă, căci nu vei simți nici cea mai mică durere. Ai însă grijă, căci această metodă poate irita pielea dacă nu e folosită corect. Ca să eviți orice neplăceri, aplică un strat gros de spumă specială pentru epilat. Aceasta catifelează epiderma și ridică firele de păr de la rădăcină, astfel încât să fie mai ușor de tăiat. La final, aplică un deodorant cu extracte naturale și agenți hidratanți, care să prevină iritațiile. Înceracă și noile generații de deodorante apărute pe piață, care, în urma utilizarii regulate, fac ca firul de păr să arate mai fin, mai subțire și să fie mai ușor de înlăturat, menținând totodată pielea catifelată.

Hidratare și iar hidratare

Pielea catifelată este primul pas spre frumusețe. Lapte de corp, unt, uleiuri, loțiuni… indiferent de formula aleasă, pielea trebuie să primească nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne strălucitoare, netedă și tânără. După fiecare baie, aplică un strat gros de cremă pe decolteu, mâini, picioare și brațe și așteaptă  20 de minute să intre în piele. După aceea, masează ușor crema care nu a intrat în piele. Citeşte şi despre măști de față cu ulei de măsline! Vezi şi cum să-ți trasezi perfect codițe cu tuș la ochi!