Fond de ten cu acoperire bună

În machiajul natural, tenul trebuie să fie impecabil, așa că alege-ți un fond de ten care acoperă cât mai bine imperfecțiunile și uniformizează culoarea pielii. Poate fi și o BB cream sau o CC cream, produse care pe lângă o acoperire foarte bună, hidratează, luminează, sunt baze excelente de machiaj și dau un aspect neted. După hidratarea tenului, aplică produsul prin tamponări mărunte, folosind un burețel. Aplică peste tot în strat uniform, chiar și pe zona cearcănelor și pe pleoape.

 

Blush-ul discret

Pune-ți pomeții în valoare cu un blush-cremă ușor sau unul sub formă de spumă, care subliniază cât mai natural pomeții. Aplică puțin câte puțin, pentru a putea controla intensitatea nuanței. Rozul-trandafiriu sau o nuanță deschisă de piersică sunt două varinate pentru machiajul natural. Aplică ușor, cu vârful degetelor, chiar pe osul pometelui.

 

Sprâncene bine definite

Pentru că este luminos și simplu, orice imperfecțiune se vede în machiajul natural. De aceea, sprâncenele trebuie să aibă o formă perfectă, așa că pensează-le și definește-le cu un creion într-o nuanță apropiată. Ai grijă să nu depășești, să nu le îngroși prea mult sau să le dai o formă nenaturală.

 

Mascara și nimic mai mult

La acest tip de machiaj, privirea rămâne cât mai luminoasă. De obicei nu se folosește dermatograf sau farduri colorate, singurul care pune accentul fiind rimelul. Alege unul pentru separare și curbare și aplică în 2-3 straturi nu mai mult, ca să nu încarci. Va fi sufiecient pentru a pune privirea în valoare.

 

Pleoape nude

Nuanțele deschise, neutre sunt cele pe care trebuie să le cauți acum: culoarea pielii, roz foarte pal, auriu sau bronz deschis, tonuri de bej. Acestea vor da privirii luminozitate și vor pune în valoare nuanța irisului. Aplică-le pe toată pleoapa superioară, dar nu urca cu ele spre arcadă. Cele cremoase arată foarte bine și îmbracă frumos pleoapa.

 

Rujuri naturale

Machiajul cu două nunațe de fond te ten e foarte apreciat, căci poate corecta micile imperfecțiuni, cum ar fi o bărbie ascuțită sau un nas mare și poate pune în valoare anumite puncte. Nuanța mai deschisă de fond de ten se folosește prima pentru acoperirea feței. Se trasează apoi tușe din nuanța mai închisă: sub maxilar, pe părțile externe ale nasului, imediat sub osul pometelui, dinspre tâmplă spre nas, în colțul ochiului. Se estompează totul foarte bine cu un burețel umed. Ai grjiă ca nuanțele alese să nu fie prea închise sau prea deschise față de nuanța tenului, iar alăturarea lor să nu fie extrem de evidentă.

 

Lumini și umbre

Poți folosi fie un ruj cremos, apropiat de nuanța naturală a buzelor, fie doar un gloss – transparent, trandafiriu, roșu deschis. Dacă ai buzele uscate sau crăpate, aplică un strat de unt de shea și atât – arată ca un balsam pe buze, dă o nuanță naturală și hidratează pe termen lung.