Pasul 1 –  Scrub pentru curățare în profunzime

Pe lângă eliminarea celulelor moarte și stimularea circulației, exfolierea dă tenului un aspect radios și întinerit. Alege un produs potrivit nevoilor tenului tău sau fă-ți unul acasă din două căpșuni și puțin ulei vegetal. Folosit regulat, cam o dată pe săptămână, scrubul menține pielea curată, o împrospătează și întârzie apariția ridurilor.

Pasul 2 – Îngrijirea de zi cu zi

Crema hidratantă e un produs esențial în trusa de îngrijire. O poți înlocui cu un ulei natural și poți completa îngrijirea cu o apă florală, capabilă să tonifieze și să regenereze, așa cum este Apa de Neroli. Un ten luminos și tânăr înseamnă un ten curat, așa că zona ochilor necesită o atenție specială. Îngrijește-o cu o cremă care să reducă cearcănele și ridurile fine de aici. Aplică periodic felii de castravete pe ochi pentru împrospătare și hidratare și bea suficientă apă.

Pasul 3 – Măștile naturale

Măștile din fructe și legume preparate acasă sunt adevărate minuni pentru pielea ternă, încărcată și îmbătrânită. Ananasul e unul dintre cele mai bune fructe pentru redarea luminozității, căci conține vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva îmbătrânirii, menținând pielea fermă și elastică. De asemenea, pentru revitalizare și împrospătare, îți poți face o mască dintr-un castravete pasat cu blenderul și amestecat cu 2-3 linguri de iaurt simplu, natural. Împreună, cele două ingrediente lasă tenul radios, căci calmează, curăță, hidratează și aduc un plus de strălucire.

Pasul 4 –  Machiajul care te întinerește

În primul rând, ai nevoie de un fond de ten sau un produs asemănător cu putere bună de acoperire și proprietăți antiîmbătrânire  – adică să reflecte lumina și să estompeze ridurile. Un  alt produs ideal pentru întinerire este iluminatorul, căci conține particule strălucitoare ce pun în valoare anumite zone – pe arcade, pe nas sau pomeți. Completează machiajul cu nuanțe sidefate pe pleoape și un gloss transparent, natural.

Pasul 5 – Masajul facial și băile de aburi

Masajul menține pielea tânără, căci previne apariția ridurilor și pune sângele în circulație. Fă-l de două- trei ori pe săptămână, folosind un ulei natural cu proprietăți antirid. Pe lângă masaj, băile de aburi cu ceaiuri, felii de fructe și câteva picături de uleiuri esențiale ajută tenul să-ți păstreze frumusețea și sănătatea.

Sursa foto: Shutterstock.com