Pensează-le corect

Pentru că unele fire nu mai cresc la loc, fii foarte atentă de fiecare dată când te pensezi: nu lua din grosime, ca să nu le strici forma, ci pensează numai firele care au crescut în jur. Dacă ai sprâncenele groase, piaptănă-le înainte cu o perie specială în sensul de creştere, ca să poți observa mai ușor ce trebuie pensat. Apucă firul chiar de la rădăcină și smulge-l rapid, cu o mișcare fermă. În cazul în care pielea e uscată, masează înainte zona cu puțină cremă hidratantă. De asemenea, ca să eviți iritațiile și înroșirea pielii, e bine să te pensezi seara, după baie și  după curățarea tenului, căci porii sunt deschiși, iar procesul nu va mai fi atât de dureros. Pentru un plus de îngrijire, dar și pentru calmarea zonei, aplică la final pliculețe fierte și răcite de ceai de mușețel.

 

Îngrijește-le

Folosit regulat, uleiul de ricin stimulează creșterea, contribuie la regenerarea sprâncenelor și oferă un plus de strălucire. Ca să îl aplici mai ușor, ai nevoie de o periuță veche de rimel, pe care să o dezinfectezi bine înainte.  Nu uita de sprâncene nici când îți cureți tenul, mai ales dacă obișnuiești să le machiezi.

 

Trucuri de machiaj

În machiajul de zi, nu e obligatoriu să le evidențiezi cu farduri speciale. Poți eventual să le aranjezi cu o periuță specială, apoi să le definești forma cu un gel transparent. Totuși, detaliile contează, așa că, dacă optezi pentru un  machiaj mai elaborat, e bine să le pui în valoare, pentru ca întregul aspect să fie impecabil. Alege creionul sau fardul în exact aceeași nuanță cu sprâncenele și aplică-l din interior spre exterior, deasupra firelor de păr, fără să depășești conturul. Nu uita să-l îndepărtezi înainte de culcare.

 

Ține minte!

  • Sprâncenele subțiri îmbătrânesc. Alege forma în funcție de conturul feței, dar păstrează o grosime medie.
  • Culoarea părului și cea a sprâncenelor trebuie să fie în perfectă armonie. Când te vopsești, schimbă și nuanța sprâncenelor, dar ai mare grijă ce alegi. Ca să nu ai surprize neplăcute, mergi mai bine la cosmetică.
  • Ca să apuce bine firele, penseta trebuie să aibă capetele subțiri, bine finisate. Dezinfecteaz-o întotdeauna și înainte și după ce te-ai pensat.
  • Evită zona sprâncenelor când folosești măști de față sau când aplici fondul de ten.