Machiajul – un detaliu important

E esențial să fie cât mai discret și să arate natural, pentru un look reușit. Dacă sprâncenele sunt prea subțiri și vrei să le accentuezi forma sau dacă au goluri, un fard de sprâncene va rezolva problema. Se aplică mai ușor și arată natural. Dacă preferi creionul, ai grijă să aibă o mină tare și vârful mereu ascuțit, pentru mai multă precizie. Pentru un machiaj cât mai reușit, nuanța creionului trebuie să fie cu câteva tonuri mai deschisă decât cea a sprâncenelor, mai ales dacă ești brunetă, șatenă sau roșcată. Regula nu se aplică însă și în cazul părului blond, când sprâncenele trebuie definite și puse în evidență pentru a nu părea complet șterse, de aceea se va folosi un fard ceva mai închis decât nuanța naturală a sprâncenelor. Periuța din capătul creionului te va ajuta să întinzi și să uniformizezi cât mai bine produsul. Ține minte: creionul sau fardul nu trebuie să se întrevadă, totul trebuie să fie cât mai discret și aproape de natural, de aceea nunața aleasă joacă un rol foarte important. În caz contra, sprâncenele tale vor arăta ca și cum ar fi fost desenate.

 

Forma ideală

Mai groase sau mai subțiri? Arcuite, drepte sau rotunde? Atunci când nu știi ce ți se potrivește mai bine, cel mai indicat e să păstrezi și să urmărești cât mai mult din forma naturală, care este în cele mai multe cazuri, cea mai potrivită pentru fiecare chip. Ajustările se fac apoi plecând de la această formă. Ține întotdeauna cont de trăsături, ca să nu dai greș cu o formă nepotrivită. Ochilor mici li se potrivesc mai degrabă sprâncene groase, în timp ce pentru ochii mari poți purta sprâncenele la orice grosime, în funcție și de preferințe. Evită forma rotundă, de semicerc, fără pic de arcuire.

  • Pentru fața ovală – ți se potrivește aproape orice formă. Evită totuși sprâncenele cu arcuire foarte ascuțită.
  • Pentru fața pătrată – alege sprâncenele foarte puțin arcuite, apropiate de forma rotunjită. Dacă sunt lăsate mai groase, distrag atenția de la forma maxilarului.
  • Pentru fața rotundă – păstrează o formă arcuită.
  • Pentru fața în formă de inimă, cu bărbia ascuțită – urmărește forma naturală și dă-i mai multă rotunjime. Îi poți da o arcuire foarte subtilă. Nu te avantajează sprâncenele drepte.

Sursa foto: Flickr.com