1. Spală-l cu grijă

Apa fiebinte usucă şi detreriorează firul de păr. Potriveşte apa la 37 de grade Celsius, iar la clătirea finală foloseşte apă călduţă, spre rece. În timpul şamponării, nu freca părul între palme şi nu masa brutal rădăcina, cu unghiile. Mişcările trebuie să fie foarte delicate, părul trebuie adunat cu grijă la rădăcină şi masat foarte fin cu buricul degetelor. Nu-l îndepărta imediat, lasă-l puţin pe păr să acţioneze. De asemenea, la sfârşitul băii, nu îl freca cu prosopul,ci tamponează rădăcinile, coboară apoi uşor pe toată lungimea lui pentru a îndepărta excesul de apă, iar la final pune prosopul pe cap şi înfăşoară-l  până spre vârfuri, dacă părul este ud. Nu e nevoie să îl faci sub formă de turban.

 2. Când şi cum folosim produsele de îngrijire

Balsamul se aplică pe părul umed (atenţie, nu plin de apă) de la jumătatea firului de păr în jos, niciodată de la rădăcină. Distribuie-l uniform fie cu degetele, fie folosind un pieptene cu dinţi rari. După ce l-ai lăsat să acţioneze 1-2 minute, îndepărtează-l foarte bine cu apă. E foarte important să clăteşti părul de mai multe ori, pentru a îndepărta produsul perfect; în caz contrat părul rămâne încărcat şi tern. Balsamul se foloseşte la fiecare spălare. Masca aduce o îngrijire suplimentară şi e recomandată în cazul părului vopsit, a celui uscat sau degradat, căci are acţiune regenerantă, repară şi îngrijeşte în profunzime. E bine să o aplici de două ori pe săptămînă. În momentul în care foloseşti masca, nu mai aplici balsam. La fel ca şi în cazul balsamului, părul trebuie să fie umed, nu îmbibat cu apă, aşa că tamponează-l uşor cu prosopul înainte de aplicare. Masca se întinde uniform , de la rădăcină, pe tot părul, se lasă 2-3 minute, apoi se îndepărtează foarte bine. Atenţie: după ce ai aplicat o mască din ingrediente naturale, şamponează-te ca de obicei şi foloseşte doar balsam. Nu aplica din nou mască (din comerţ) după o mască naturală.

 3. Protejează

Ştii deja, căldura degajată de aparatele de coafat distruge structura firului de păr. Ca să le poţi folosi în continuare, dar, totodată, să te asiguri că părul rămâne sănătos, protejează-l cu un spray pentru protecţie termică, de fiecare dată când foloseşti feonul, placa, ondulatorul sau peria electrică. Se aplică uşor şi uniform, datorită pulverizatorului şi are acţiune hidratantă, lasă părul mătăsos şi conferă un plus de strălucire.

 4. Ai grijă de vârfuri

Pentru ca părul să arate mereu bine şi să aibă un aspect sănătos, vârfurile trebuie scurtate regulat. Acestea se deteriorează destul de repede şi, chiar dacă părul este sănătos,  vârfurile despicate sau foarte uscate stică întregul look. Le poţi îngriji cu un produs special, de tipul leave-in, iar un şampon hidratant le va asigura o îngrijire mai bună decât o pot face alte produse.

 5. Finisare ca la coafor

Păr  strălucitor, hidratat, perfect aranjat şi fără fire rebele? Poţi obţine şi acasă un astfel de rezultat, dacă foloseşti după spălare un ulei pentru netezire şi finisare. Gama acestor produse este largă, găseşti uleiuri potrivite pentru orice tip de păr, de la cel aspru şi rebel, la cel uscat şi chiar fin. Un astfel de produs nu încarcă firul de păr, nu lasă urme uleioase, se absoarbe rapid, dă strălucire şi finisează perfect coafura. În plus, părul este hidratat şi nu se mai electrizează. Se aplică după spălare şi coafare, pe părul uscat. Atenţie: se aplică o cantitate foarte mică, chiar şi în cazul părului lung: apasă o dată, cel mult de două ori pe pompiţă, întinde pe palme, apoi distribuie uniform pe păr, netezind uşor firele rebele şi vîrfurile.

Sursa foto: Flickr.com