Curăță unghiile

Șterge unghiile cu acetonă, apoi pregătește un lighean cu apă, pune puțin săpun lichid și ține mâinile câteva minute în acest amestec. Cu o periuță specială, curăță bine unghiile. Într-un vas special pentru manichiură, pune apă, câteva picături de ulei de măsline și 1-2 picături de ulei esențial de lavandă. Ține unghiile cel puțin 4-5 minute în această apă.

 Îngrijește-le și dă-le formă

Scurtează unghiile cu o forfecuță, apoi, cu o pilă potrivită, dă-le forma dorită, rotunjind ușor colțurile. Curăță bine unghia de jur împrejur de pielițe apoi împinge cuticulele la baza unghiei cu un bețișor special. Renunță să le mai tai căci sunt o barieră protectoare împotriva bacteriilor.

 Baza asigură protecție

Protejează întotdeauna unghia atunci când îți faci manichiura și nu aplica oja direct pe unghie. Folosește mai întâi un lac-bază protector cu vitamine, căci previne pigmenatarea și pătarea unghiei mai ales în cazul folosirii ojelor colorate timp îndelungat.  În plus, va fi suportul potrivit, căci oja va adera mai bine și va rezista mai mult.

 Lacul colorat

Vara în special se poartă unghiile în culori aprinse, însă trebuie să ții cont și de tonul pielii atunci când alegi oja. Ține minte că tonurile tari, puternice – albastru, turcoaz, corai, roz aprins, fucsia, mov – arată bine pe unghiile scurte. La mare căutare este și manichiura în nuanțe nude, pudrate. Pentru un look feminin și sexy, mizează întotdeauna pe tonurile de roșu, burgundy, vișiniu, prună. Sunt culori perfecte și pentru un look retro, atunci când unghia este scurtă, cu formă pătrată. Lacul colorat se aplică în două straturi, fără timp de așteptare.

 Topcoat-ul e obligatoriu

Dacă îți dorești un luciu deosebit al culorii și  vrei ca oja să reziste mai mult, ai nevoie de un lac final, adică de un topcoat. Aceasta ”sigilează” oja, mărind-i astfel rezistența, împiedică sărirea lacului și dă un look desăvârșit unghiilor.

 Lacurile tratament

Pentru unghiile cu probleme, pătate, casante, fragile, lacurile tratament sunt soluția salvatoare. Alege unul de calitate, special pentru problema ta și folosește-l ca lac de bază înainte de aplicarea ojei. În cazul tău, e bine ca din când în când să faci o pauză de la aplicarea ojei și să folosești o perioadă numai astfel de lacuri de refacere.

 Uleiul pentru cuticule

La finalul manichiurii, aplică pe cuticule un ulei special de hidratare și  îngrijire, care să prevină uscarea și ruperea lor. Masează ușor baza unghiei și lasă-l câteva minute să intre în piele. E tratamentul ideal pentru această zonă.

Sursa foto: Flickr.com