1. Fardul de obraz împrospătează

Ești palidă sau vrei să dai tenului un aer proaspăt și natural? Un strop de fard de obraz aplicat cu grijă pe obraji îți va înviora imediat aspectul. Dacă ai tenul gras, alege formula clasică sub formă de pulbere și o perie pentru aplicare cât mai bogată. Atinge o dată, cel mult de două ori suprafața produsului, apoi aplică chiar pe osul pomeților, prin mișcări circulare. Dacă ai tenul uscat, folosește un fard de obraz spumă, pe care să îl aplici cu un burețel sau direct cu degetele.

Sfat: ca să îți întinerești chipul, aplică puțin blush și pe bărbie.

 2. Conturarea sprâncenelor are un efect de lifting

Există mici trucuri de machiaj care te ajută să-ți revigorezi instantaneu întregul chip. De exemplu, spâncenele pensate și puse apoi în valoare evidențiază trăsăturile și fac privirea să pară mai luminoasă și mai vioaie. Cele mai indicate forme de sprâncene pentru chipul obosit ori îmbătrânit sunt cele ușor ascendente sau cu colț, căci liniile lor înalță vizual zona arcadei și pleoapa superioară. După ce te-ai pensat, conturează cât mai fin forma naturală cu un creion special, ales în exact aceeași nuanță cu sprâncenele. La sfârșitul zilei, acesta trebuie însă îndepărtat cu demachiant, excat ca și restul machiajului.

Sfat: dacă te-ai pensat greșit sau prea mult și vrei ca sprâncenele să crească mai repede ori mai dese, masează-le cu puțin ulei de ricin.

3. Glossul dă buzelor volum

Tot din categoria produselor care dau un plus de prospețime face parte și glossul. Folosește-l singur atunci când vrei să ai buze mai pline, o nuanță naturală și un look tânăr sau împreună cu rujul, când vrei să dai culorii strălucire.

Sfat:  când folosești ruj, aplică glossul numai în centrul buzelor și obții un efect cu totul special.

 4. Fondul de ten se aplică prin mișcări scurte și rapide

Ca să obții o acoperire cât mai uniformă, aplică produsul cu un burețel special, prin tamponări succesive și insistă în zonele cu puncte negre ori imperfecțiuni. Folosește fondul de ten de fiecare dată când te machiezi, căci are proprietăți multiple: uniformizează culoarea tenului, ascunde imperfecțiunile, protejează pielea de praf și de razele soarelui (dacă are FPS inclus), dă pielii un aspect mat și catifelat și asigură o bună bază pentru machiaj, care va rezista astfel pe ten toată ziua. Nu uita să speli periodic burețelul pentru aplicare, ca să eviți răspândirea bacteriilor și infectarea tenului.

Sfat: înainte de a aplica fondul de ten, hidratează cât mai bine pielea, maschează imperfecțiunile cu un baton corector și ascunde urmele de oboseală din zona ochilor cu un anticearcăn.

5.  Machiajul în constrat pune în valoare irisul

Conturează pleoapa superioară cu un dermatograf în exact aceeași nuanță cu irisul (maro, negru, albastru sau verde). Îmbracă apoi toată pleoapa cu un fard de aceeași culoare, dar mai deschis ca intensitate cu aproximativ două tonuri și prelungește-l ușor spre arcadă. Pe pleoapa de jos, aplică, exact la baza genelor, o linie subțire cu un fard într-o culoare total opusă celui aplicat sus. Încheie machiajul ochilor cu o mascara neagră pentru volum.

Sfat: indiferent de culorile alese pentru machiaj, în colțul interior al ochilor și pe arcadă pune un fard deschis și sidefat, care să dea mai multă luminozitate.

Sursa foto: Flickr.com