Scub antiageing

Întreține-ți tenul și amână cât mai mult îmbătrânirea prematură. Scrub-ul este unul dintre pașii obligatorii în îngrijire, iar rețetele cu ingrediente naturale sunt întotdeauna eficiente. Combină o linguriță miere, cu un sfert de linguriță de sare, apoi adaugă una de smantana. Amestecă bine apoi masează circular pe tenul curat. Nu apăsa prea tare, ca să nu iriți pielea. La final, clătește bine și folosește un produs hidratant ușor.

 

Baie relaxantă

Răsfață-te la sfârșitul zilei cu o baie aromată, care să te detensioneze și să alunge durerile musculare. Umple cada cu apă caldă și adaugă o ceașcă și jumătate de sare de mare, o jumătate de ceașcă de lapte și 2 picături de ulei esențial de lavandă. Așteaptă câteva minute să se dizolve sarea, apoi relaxează-te în apă 15-20 de minute.

 

Exfoliant pentru tot corpul

Picioare, fese, brațe sau decolteu… oricare ar fi zona pe care vrei să o cureți în  profunzime, folosește un exfoliant natural, care pe lângă eliminarea celulelor moarte, hidratează și îngrijește, lăsând pielea catifelată. Combină sare de mare fină cu ulei de măsline și aplică prin masaj ușor pe pielea umedă. Sau poți pune 1-2 lingurițe de sare în gelul de duș. La finalul băii, completează îngrijirea cu un unt de corp hrănitor.

 

Picioare obosite

Îți simți picioarele obosite și umflate? Umple un lighean cu apă caldă, adaugă un pumn de sare, coajă de lămâie și 2 picături de ulei esențial de rozmarin, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, desumflă și ameliorează durerile musculare.  Un masaj ușor al tălpii și gambei alungă tensiunea și relaxează.

 

Tratament pentru albirea unghiilor

Sarea înmoaie cuticulele și întărește unghiile atunci când e folosită regulat, iar bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie albesc și dau strălucire. Împreună formează combinația potrivită pentru un tratament rapid al unghiilor îngălbenite și lipsite de strălucire.  Măsurile de care ai nevoie sunt: o lingură de sare, una de bicarbonat de sodiu, una de suc de lămâiă, toate combinate cu o ceașcă de apă caldă. Ține unghiile 10 minute în acest amestec , apoi freacă-le ușor cu o periuță specială.

 

Ochi umflați

Ai pungi sub ochi sau pleoapele umflate? Pune în puțină apă fiartă o linguriță de sare și amestecă bine să se dizolve. Când s-a răcit, înmoaie dischete demachiante și apică-le pe pleoape. Lasă-le câteva minute. Clătește la final cu apă rece și aplică un gel hidratant pentru conturul ochilor.