1. Pregătește apa

Pe lângă faptul că deshidratează pielea prin îndepărtarea uleiurilor naturale secretate de piele, apa fierbinte îți va da o stare de moleșeală și somnolență. Pentru ca baia să fie revigorantă și totodată  relaxantă, temperatura apei nu trebuie să depășească 37 de grade, iar timpul petrecut în cadă să fie în jur de 20 de minute.

 2. Parfumează cu arome naturale și esențe fine

 

Acestea sunt ingredientele de bază care fac deliciul acestui moment de răsfăț. Adaugă în apă câteva picături din uleiul esențial preferat sau alege una dintre următoarele arome, recunoscute pentru efectul lor relaxant: lavandă, trandafir, iasomie, portocală sau pachouli. Și pentru ca totul să fie ca la carte, mai adaugă și câteva petale de trandafir. Dacă îți plac aromele naturale și mirosul proaspăt al plantelor abia culese, pune la robinet, chiar sub jetul cald de apă un săculeț din tifon cu levănțică sau cu mușețel uscat. Mirosul lor se va răspândi în toată baia și, pe lângă efectul calmant pe care îl au asupra pielii, plantele te vor ajuta să te detașezi și să te deconectezi.

3. Nu uita de spumant și de laptele de baie

 

Dacă ai pielea uscată și deshidratată, atunci rețeta se schimbă puțin. Baia va trebui să aibă proprietăți intens nutritive, astfel încât pielea să poată asimila elementele hrănitoare de care are nevoie. Adaugă în cada cu apă un păhărel de ulei de măsline și trei de lapte integral. Înainte de a te băga în cadă, mai pune și un căpăcel de spumant și agită apa cu mâna până se formează o spumă bogată, care îți va înmuia și catifela pielea. Fii însă atentă, căci, ca să fie cu adevărat hidratant, spumantul trebuie să aibă în compoziție uleiuri emoliente. Relaxează-te cel puțin 20 de minute în acest amestec și masează-ți din când în când pielea cu un burete moale. Astfel, celulele moarte sunt îndepărtate, porii se deschid, iar ingredientele  nutritive pătrund mai adânc în piele.

4. Adaugă un pumn de sare de baie

 

E un ingredient special care transformă o baie normală într-una cu efecte terapeutice și foarte benefică organismului, deoarece stimulează circulația sângelui, ajută la exfolierea pielii, calmează durerile articulare și alungă stresul. Pune un pumn de sare în apa din cadă și las-o să se dizolve. O găsești în mai multe variante și cu diverse arome, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții: cu salvie pentru relaxare, cu lavandă pentru a te odihni mai bine, cu aromă de rozmarin pentru revigorare etc.

Sursa foto: Photoland/Mauritius