Baia caldă pune sângele în mişcare

În încălţămintea închisă de iarnă şi în ciorapi groşi, pielea nu poate respira, iar transpiraţia ce apare uneori pune în pericol sănătatea picioarelor, căci favorizează înmulţirea bacteriilor şi dezvoltarea ciupercilor. Pentru a preveni orice problemă, cel mai important este să ai o igienă corectă. O baie locală, în care să combini ingrediente cu rol revigorant şi relaxant e răsfăţul ideal la sfârşitul zilei. Umple un lighean cu apă caldă, pune un pumn de sare de mare, câteva picături de ulei esenţial de lavandă şi câteva de ulei de mentă. Un remediu excelent pentru pentru pielea uscată este şi baia în ceai de muşeţel. La final, uscucă bine picioarele şi aplică o cremă intens hrănitoare.

 

 

Peelingurile naturale îndepărtează pielea moartă

Cel puţin o dată pe săptămână, exfoliază călcâiele şi tălpile ca să previi bătăturile, îngroşarea pielii şi crăpăturile. Ingredientele naturale, din bucătărie sunt uneori mai eficiente decât produsele din magazine, iar printre cele mai apreciate sunt: zaţul de cafea, mălaiul, zahărul brun pisat sau tărâţele de grâu. Înainte de toate, ţine picioarele într-un lighean cu apă caldă în care ai pus puţin suc de lămâie, pentru ca pielea să se înmoie bine. Aplică apoi ingredientul ales pe tălpi şi pe călcâie, masează şi clăteşte picioarele. Suplimentar, dacă pielea este foarte îngroşată, poţi masa călcâiele delicat cu o piatră ponce, căci va ajuta la regenerarea zonei. Acest tratament trebuie neapărat urmat de o hidratare ca la carte: aplică o cremă cu rol reparator, un unguent cu gălbenele, ulei de migdale dulci sau alt produs special pentru refacerea rapidă a pielii crăpate. Pentru ca acţiunea să fie de durată şi în profunzime, foloseşte produsul înainte de culcare şi poartă şoşete de bumbac pe timpul nopţii.

 

 

Masajul alungă durerile

Îţi simţi picioarele grele şi umflate la sfârşitul zilei? Un masaj reconfortant alungă pe loc senzaţia. Ţine picioarele  în apă caldă 10 minute, şterge-le, apoi masează-le cu un amestec  făcut din câteva linguri de ulei de măsline şi 3-5 picături de ulei esenţial de lavandă, chiparos sau eucalipt. Masează încet, fiecare deget în parte, continuă cu talpa şi închie cu glezna. Ca să stimulezi circulaţia sângelui, poţi folosi role de masaj. Dacă ai probleme cu circulaţia periferică, infuziile şi tincturile de ginko biloba, urzică şi silfină îţi vor fi de ajutor.

 

 

Sprayul antiperspirant împrospătează

Când picioarele transpiră, se creează mediul ideal pentru apariţia şi dezvoltarea ciupercilor. Ca să ţii situaţia sub control, la început de zi, după duşul de dimineaţă, foloseşte un spray antiperspirant, căci are rol dezinfectant, împrospătează şi redă pe loc senzaţia de confort. Foarte bună este şi pudra de talc pentru picioare, făcută special să  absoarbă umezeala şi să reducă transpiraţia excesivă. În plus, previne înmulţirea bacteriilor şi menţine prospeţimea, astfel că pielea va fi protejată.