De ce ar trebui să o folosești?

  • definitivează machiajul și vine în completarea fondului de ten
  • matifiază, absoarbe excesul de sebum și elimină luciul tenului
  • estompează impuritățile și petele pigmentare
  • fixează și finisează machiajul, asigurându-i mai multă rezistență
  • unele pudre conțin factor de protecție solară, deci protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature.

Mai multe variante, o singură alegere

Sub formă de pulbere – e cea mai comună formă. Se aplică cu o perie bogată, prin mișcări ample. La final, tamponează fața cu un  șervețel, pentru a îndepărta surplusul.

Sub fomă de perle – rolul ei nu este de a matifia și de a acoperi imperfecțiunile, ci mai degrabă de a oferi tenului un aspect proaspăt, natural, luminos și strălucitor, prin combinația de nuanțe pe care o conține.

Compactă- retușează și finisează machiajul, oferind un aspect mat pe tot parcursul zilei. Se aplică prin tamponări rapide și ferme, cu un burețel special.

Ține cont de tipul de piele

Dacă ai tenul uscat, ai nevoie de o pudră ușoară, translucidă, pe care să o poți folosi direct pe piele, fără să mai aplici în prealabil fondul de ten.

Tenul mixt are nevoie de un produs care să se potrivească atât zonei grase, cât și celei uscate, de aceea o pudră cu dublu efect, de matifiere și hidratare, e cea mai potrivită.

Pudrele matifiante care oferă o acoperire perfectă și înlătură luciul tenului sunt alegerea perfectă în cazul tenului gras.

Pentru pielea sensibilă cea mai bună alegere este pudra minerală, căci are o compoziție naturală ce lasă piela să respire, nu atacă și nu irită epiderma.

Sursa foto: www.shutterstock.com