3 pași importanți

Demachierea –  oricât de obosită ai fi, nu sări peste această regulă de bază care îți păstrează tenul sănătos. Alege un produs potrivit tipului tău de ten (gel pentru tenul gras, loțiune pentru cel uscat sau spumă pentru cel sensibil) și curăță atent pielea, de la frunte spre bărbie. Nu uita nici de zona ochilor, unde machiajul trebuie foarte bine îndepărtat. Folosește un produs delicat pe bază de ulei, care să nu irite ochii.

Tonifierea – loținea tonică reface pH-ul pielii, îndepărtează resturile de machiaj și are acțiune purifiantă. Ca să nu îți usuce pielea, e bine să alegi un produs fără alcool.

Hidratarea – de ce e atât de importantă hidratarea pielii pe timpul nopții? Pentru că în timpul somnului celulele se regenerează, iar pielea asimilează mai bine substanțele active ale produsului. Mai mult decât atât, cremele speciale de noapte au acțiune mai concentrată, conțin agenți de regenerare ori antirid și acționează mai rapid. Alege întotdeauna în funcție de ten și ai grijă la ingredientele din compoziție.

 

Privire luminoasă dimineața

După curățarea și hidratarea tenului, vine și rândul ochilor. Folosește un gel special pentru hidratare, care să conțină și ingrediente antirid, pentru o îngrijire completă. Aplică-l în strat subțire de-a lungul pleoapelor, apoi masează ușor, până intră în piele. Dacă ai pleoapele umflate, pune pe ochi o compresă rece cu ceai de tei și dormi pe o pernă mai înaltă.

 

Buze crăpate?

Le poți repara până dimineața, dacă aplici un strat subțire de miere cu 15 minute înainte de a te băga în pat. Dacă buzele sunt doar uscate, folosește un balsam intens hidratant, pe bază de aloe vera sau alt ingredient cu rol reparator. Untul de shea este unul dintre cele mai indicate în cazul în care buzele sunt foarte uscate sau crăpate.

 

Remediile naturale repară rapid pielea

Dacă ai tenul iritat, folosește, după curățare, comprese calde cu ceai de mușețel. Pentru celelalte probleme, te ajută o baie de aburi la care să adaugi o mână de plante: salvie pentru pori dilatați, mușețel pentru puncte negre și coșuri sau tei pentru tenul sensibil.