Îndepărtează punctele negre

Dacă vrei să îți cureți tenul și să îți desfunzi porii, te va ajuta combinația dintre parful de copt și sucul de portocale: primul exfoliază, al doilea, dă luminozitate și închide porii. Amestecă o linguriță de parf de copt cu suc de portocale până obții o pasta nu foarte groasă. Curată-ți tenul apoi aplică masca în strat uniform, evitând ochii și buzele. Las-o 10 minute să acționeze apoi masează mixtura circular foarte delicat cu vârful degetelor. Clătește bine cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă ușoară.

 

Pentru revigorarea tenului

Ai tenul obosit? Folosește o mască simplă care să îl împrospăteze pe loc. Combină suc proaspăt obținut dintr-o jumătate de portoclă cu  o lingură de iaurt și cu patina miere. Amestecă până la omogenizare și aplică pe tenul curat. După 15 minute clătește-te bine cu apă călduță.

 

Diminuează ridurile

Antioxidanții din partocală luptă împotriva radicalilor liberi, deci protejează împotriva îmbătrânirii premature și ajută pielea să îți mențină aspectul tânăr. Cojește cu grijă 3-4 felii de portocale și ia pulp ape care va trebui să o com bini cu 1-2 lingurițe de miere. Aplică pe față prin mișcări circulare, pentru ca cele două ingrediente să intre cât mai bine în piele. Masca este perfectă pentru tenul matur, deci mai uscat, pe care îl va hrăni, hidrata  și întinde.

 

Îngrijește unghiile casante

Vrei o îngrijire naturală, ieftină și la îndemână pentru unghiile tale moi și fragile? Încearcă acest amestec de două ori pe săptămână: pune într-o ceașcă de suc de portocale, apoi o lingură de ulei de argan și toarnă amestecul într-un recipient special pentru manichiură. Ține-ți unghiile 5-10 minute în acest amestec apoi usucă prin tamponare cu un șervet de hârtie.

 

Baie reconfortantă

În zilele geroase, răsfață-te cu o baie relaxantă care să alunge stresul,  să te detensioneze și să te scape de durerile musculare. Uleiul esențial de portocale e un ajutor în plus, căci te încălzește, te ajută să dormi mai bine și, în plus, tonifiază și revigorează pielea. Pune într-un bol o 250 ml lapte, 3-4 picături ulei de portocale și o lingură de ulei de măsline. Adaugă totul în cada plină cu apă caldă (nu fierbinte) și oefră-ți 15 minute pentru a te relaxa astfel.