Alege un model simplu, într-o culoare neutră, pentru a fi mai ușor de combinat, în lungimea care te avantajează –  peste sau sub genunchi. Dacă fusta urmărește liniile corpului, asortează-i o cămașă fluidă. Ca să îți alungești silueta, alege o bluză cu decolteu în V, poart-o băgată în fustă și  pune în talie o curea. Poți asorta un sacou scurt, până în talie, dar cu model cât mai simplu și poartă neapărat pantofi cu toc.

 În timpul liber

Poți alege modelele mai colorate, cu imprimeuri sau din diverse materiale, nu doar stofă –  bumbac, denim etc. Acestea se combină bine cu pulovere scurte, până la linia fustei, cu cămași de zi, tricouri sau bluze casual. Ca întreaga siluetă să arate bine, bluzele trebuie băgate în fustă. Urmărește să creezi întotdeauna un echilibru al ținutei și, dacă în partea de jos, ai o fustă dreaptă, pe corp, atunci în partea de sus asortează cămăși și bluze cu ceva volum, nu mulate pe corp.

Poartă ce ți se potrivește

Dacă ești scundă, un model mai scurt și cu talie înaltă îți va alungi picioarele. Alege întotdeauna modelul care îți pune cel mai bine talia în evidență, partea cea mai subțire a mijlocului tău. În cazul în care ai șoldurile late, evită fustele-creion, care încep să se strâmteze pe măsură ce coboară. O fustă dreaptă, simplă, e mai potrivită. Pentru cele cu coapse groase, cele mai indicate modele sunt cele care se termină sub genunchi.