1. Alege-i în funcţie de siluetă

Cei cu crioală amplă de sus până jos sunt perfecţi pentru a masca burtica, şoldurile late sau picioarele groase. Dacă eşti slăbuţă şi ai talia subţire, poţi încerca un model care urmăreşte fidel linia corpului.

 

  1. Poartă-i cu încălţămintea potrivită

Pantalonii cu talie înaltă lungesc vizual silueta şi se potrivesc perfect cu pantofi cu toc înalt sau cu platformă. Dacă alegi această variantă, e bine ca pantalonii să fie cât mai lungi, astfel încât să acopere aproape complet tocul. Pentru un stil casual reuşit, cizmele scurte, balerinii (mai ales la modelele pană, de vară) sau pantofii cu şiret sunt câteva din variantele potrivite.

 

  1. Cum îi combini

Dacă ai ales un model strâmt, ai nevoie pentru partea de sus a corpului de o bluză lejeră: poate fi o cămaşă fluidă, un pulover mai larg sau un tricou casual combinat cu un cardigan sau un sacou drept şi lung. De regulă, bluza se poartă băgată în pantaloni, pentru a pune în lumină modelul pantalonilor. În cazul în care îţi doreşti să subliniezi şi mai mult talia, poartă centuri late, colorate, cu aplicaţii sau cu catarame mari.