4 minute – Scurtează și curăță unghiile

Pregătește un bol cu apă caldă și adaugă două linguri de ulei de măsline și puțin săpun lichid. Ține-ți mâinile un minut în acest amestec, apoi, cu o periuță specială, curăță-ți bine unghiile. Scurtează-le și dă-le forma dorită cu o pilă moale, dar nu uita să lucrezi numai într-un singur sens, pentru a evita exfolierea.

2  minute – Hidratează

Tamponează mâinile cu un prosop și aplică imediat o cremă de mâini și unghii intens hidratantă, care să se absoarbă imediat în piele. Masează în special baza unghiei.

2 minute – Îngrijește cuticulele

Renunță să îți mai tai cuticulele, căci riști să se infecteze. După ce s-au înmuiat, împinge-le ușor și uniform la baza unghiei, cu un bețișor special. Curăță apoi suprafața unghiei cu un prosop umed.

3 minute – ”Desenează” vârful

Cele mai multe truse de manichiură franțuzească conțin un set de 10 sau 20 de benzi adezive, care te vor ajuta să trasezi mai ușor conturul vârfului. Dezlipește o bucățică, aplic-o exact sub vârful unghiei și trasează cu oja albă o linie subțire deasupra acesteia, pe vârf. Așteaptă să se usuce, apoi dezlipește banda. Fă la fel la fiecare unghie în parte.

2 minute – Aplică baza

După ce s-a uscat oja albă, e momentul să aplici lacul pastelat din set: bej, roz sau nude. Un singur strat e suficient, căci mai multe ar putea estompa vârful alb. Lasă lacul să se usuce fără să agiți mâinile prin aer.

2 minute –Aplică lacul protector

Ultima etapă este lacul incolor, care vine să le protejeze pe cele aplicate anterior, dar și să dea strălucire unghiei. Aplică-l într-un strat.

Sursa foto: Flickr.com