Săpare și îngrijire

Părul aspru este de obicei și foarte uscat, are tendința de a fi mai rebel și de a se rupe ușor. Spală-l cu un șampon pe bază de plante sau cu formulă bazată ăe ingredinte cât mai hrănitoare, astfel încât să îl hidrateze în profunzime, să îl domolească și să îi redea luciul. Folosește întotdeauna balsam, pentru o descurcare ușoară și o îngrijire permanentă. O dată pe săptămână, aplică o mască reparatoare și capabilă să redea firului strălucirea.

Piaptănă-l, nu-l peria

În cazul tău, părul trebuie descurcat cu un pieptene cu dinți rari, dar nu imediat după baie, cât e încă ud, căci riști să îl rupi. Peria îl poate electriza și mai mult sau chiar poate rupe fire. Dacă folosești un balsam leave-in , vei reuși să descurci părul și mai ușor.

Mască naturală cu ulei cald

Cea mai bună îngrijire pentru părul aspru și deshidratat o oferă ingredientele cu putere mare de hidratare și hrănire. Iar uleiurile naturale sunt în topul produselor, datorită rolului lor reparator, hidratant, pentru că îmbunătățesc aspectul părului, îl descurcă și îl fac mătăsos. Folosește ulei de măsline sau de jojoba, pune câteva linguri la încălzit și aplică pe scap și păr prin masaj ușor. Acoperă apoi cu o cască de duș și pune deasupra un prosop gros, pentru a crea un efect de încălzire. Lasă să acționeze cel puțin o jumătate de oră, apoi spală-te normal cu șampon. Un alt ingredient care să rezultate bune în cazul părului aspru este avocado. Pisează cu firculița jumătate din miezul unui avocado, adaugă o linguriță de miere și una de ulei de măsline. Amestecă totul cât mai bine. Masează apoi pe scalp și întinde masca până la vârfuri. După 10-15 minute, clătește și spală-te cu șampon.

Aranjare și coafare

Găsește un ulei sau un serum de styling, pe care să îl folosești după baie, înainte de aranjare. Astfel de produse au o compoziție foarte hrănitoare și ingrediente care pătrund în firul de păr și, nefiind îndepărtate prin clătire, acționează un timp îndelungat. În plus, fac părul mai moale, mai flexibil, mai ușor de aranjat și îi dau luciu natural. Ferește-te de aparatele cu foarte multă căldură. Placa ar trebui evitată, iar uscătorul folosit la viteza cea mai mică sau evitat și el atunci când afară e cald. O atenție deosebită ar trebui să acorzi vârfurilor, care în cazul unui păr aspru se despică mult mai ușor. Scurtează părul regulat și folosește un produs reparator special pentru această poblemă.

Sursa foto: Shutterstock.com