• Hrănește părul uscat

 

Uleiul de măsline intră în firul de păr, îl hrănește intes și îl repară. La finalul tratamentului, părul rămâne strălucitor și mătăsos. Încălzește ușor o ceașcă de ulei de măsline apoi aplică prin masaj ușor pe scalp și pe toată lungimea părului. Prinde părul într-un coc, acoperă-l cu o cască de duș și pune deasupra un prosop gros. Lasă uleiul să acționeze 30-45 de minute, apoi spală-te cu șampon ca de obicei și clătește bine părul. Te ajută și în cazul în care ai mătreață, folosit fie singur, fie în  combinație cu ulei de migdale.

  • Repară tenul deshidratat

 

Dacă ai tenul uscat, cu zone care se descuamează, uleiul de măsline te va ajuta din plin. Curăță bine tenul, apoi aplică direct cu degetul pe zonele afectate și lasă-l să intre în piele. E un remediu foarte bun și pentru pielea matură, pe care o hidratează intens, o face mai elastică și o menține tânără, căci luptă împotriva apariției ridurilor. Totodată, îl poți folosi și pentru îngrijirea zonei sensibile a ochilor.

  • Înlocuiește demachiantul

 

Ai rămas fără demachiant? Încearcă unul 100% natural și eficient. Pune puțin ulei de măsline pe o dischetă de vată și șterge ușor tenul cu mișcări delicate. Pe lângă curățare, uleiul de măsline asigură o îngrijire optimă a pielii.

  • Îngrijește mâinile uscate și unghiile

 

Dacă și tu ai mereu mâinile aspre și uscate, trebuie să încerci o mască naturală din ingrediente hidratante care va repara și proteja. Bate un gălbenuș, adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline și puțin suc de lămâie. Amestecă totul și aplică pe mâini pentru un sfert de oră. Îndepărtează apoi amestecul cu apă călduță și folosește la final o cremă. Dacă ai unghii moi și cuticule crescute și întărite, masează-le cu ulei de măsline sau ține-le câteva minute într-un bol cu ulei călduț. Cuticulele se vor înmuia imediat și vor fi mai ușor de împins la bază, iar unghiile se vor reface și își vor recăpăta strălucirea, dacă repeți tratamentul de două ori pe săptămână.

  • Previne vergeturile

 

Recomandat în special femeilor însărcinate pentru îngrijirea pielii, uleiul de măsline este un tratament excelent pentru prevenirea vergeturilor și hidratarea pielii. Folosit regulat în zonele cu ”probleme” –  abdomen, fese, coapse –  acesta menține elasticitatea pielii și pevine apariția acestor semne.

Sursa foto: Shutterstock.com