Frunte

Te încrunți, ridici din sprâncene, îți încrețești fruntea… zi de zi, faci mici gesturi involuntare care lasă, în timp, urme pe chipul tău. Tenul uscat este cu atât mai predispus apariției premature a ridurilor, așa că fii sigură că îi oferi îngrijirea potrivită.

Masajul întinde pielea

Seara, după hidratarea tenului masează-ți delicat fruntea cu vârful degetelor mijlocii, începând cu zona dintre sprâncene și continuând ușor spre tâmple. Întinde pielea de câteva ori, ridică  ușor sprâncenele timp de 10 secunde, apoi relaxează-le.

Folosește creme concentrate

Acestea au capacitatea de a acționa în profunzime, deci vor umple ridurile din interior. Astfel de produse sunt însă indicate în cazul ridurilor profunde, care apar pe tenul matur. Dacă ai până în 35 de ani și vrei să previi apariția ridurilor în această zonă, folosește o cremă antiîmbătrânire cu acțiune mai blândă și proprietăți hidratante.

 

Nas

Aici, ridurile de expresie pornesc de la baza nasului și se întind spre colțul gurii. Apariția lor este inevitabilă, dar dacă zona este bine îngrijită, liniile vor fi mai puțin vizibile.

Îngrijirea de bază

Alternează crema hidratantă de zi cu o cremă antirid cu proprietăți de regenerare. Foarte bune sunt şi produsele pe bază de vitamina C, căci îmbunătățesc vizibil aspectul pielii, ajută la sinteza colagenului și umplu ridurile fine.

Estompează  prin machiaj

În cazul în care sunt foarte evidente, poți masca ridurile folosind un baton corector fluid, pe care să îl aplici în puncte și să-l întinzi foarte bine. La final, acoperă și uniformizează cu un fond de ten cu efect de lifting.

 

Ochi

Pielea foarte subțire și lipsa glandelor sebacee fac ca această zonă să fie mult mai vulnerabilă în fața ridurilor. Astfel, hidratarea și menținerea elasticității pielii devin prioritare.

Gelurile netezesc pielea

Seara și dimineața, folosește după demachiere un gel-cremă special creat pentru îngrijirea ochilor. Aplică-l în puncte și sus și jos, întinde-l, apoi lasă-l să intre în piele, fără să mai masezi. Pe lângă protecția împotriva ridurilor, acesta hidratează, reface conturul ochilor, întinde pielea, menține elasticitatea și oferă privirii un plus de luminozitate.

Compresele naturale mențin hidratarea

O alternativă la îndemână este aplicarea pliculețelor de ceai de albăstrele și de mușețel. Ca să obții și un efect de tonifiere, alternează aplicarea celor reci cu cele calde.

 

Buze

Micile dungi verticale care apar la bătrânețe în jurul buzelor pot fi prevenite printr-o foarte bună hidratare a pielii, prin îmbunătățirea elasticității și prin stimularea circulației sângelui.

Întreținere zi de zi

Cu mișcări delicate, masează circular buzele și conturul acestora, folosind o periuță de dinți moale. Aplică apoi o cremă hrănitoare, regenerantă, pe bază de vitamine și las-o să intre bine în piele. Seara, înainte de culcare, întinde un strat uniform de miere, iar ziua când îți hidratezi buzele cu balsam, depășește puţin conturul pentru a hrăni și această zonă.