Folosești prea des aparatele de coafat

Se știe că placa și ondulatorul afectează firul de păr, iar folosite în exces, zilnic sau de câteva ori pe săptămână, ard firul de păr. Chiar și fehonul folosit la viteza cea mai mare usucă părul. Mai mult decât atât, multe femei nu știu să folosească corect placa: părul nu trebuie să fie ud sau umed, aparatul nu se ține mai mult de două secunde pe șuviță și nici nu se repetă îndinderea șuviței imediat, ci după ce s-a răcit complet.

Nu scurtezi vârfurile

Ca să se regenereze, să aibă un aspect sănătos și să-și recapete vitalitatea, părul trebuie scurtat periodic, cam la una-două luni. Nu trebuie să tai mult, e suficient să rogi coafeza să ia puțin d in vârfuri și să reîmprospăteze forma coafurii. Poți să ai grijă de vârfuri cu un balsam leave-in hrănitor, care să prevină despicarea și să protejeze firul de păr.

Nu aplici corect produsele de îngrijire

Șamponul trebuie aplicat de două ori – prima dată îndepărtează praful și degresează, a doua oară oferă părului beneficiile ingredientelor pe care le conține. Balsamul se aplică de la jumăatatea firului în jos, masca se poate aplica pe toată lungimea părului. Ambele au nevoie de câteva minute pentru a acționa. Dacă ai părul foarte uscat, ia-ți un serum hidratant sau un ulei cu proprietăți restructurante și aplică-l, în cantitate mică, pe părul umed după baie. Usucă-te apoi și coafează-te.

Nu îți perii părul zilnic

Acest gest simpul are rolul de a stimula microcirculația la nivelul scalpului, de a îndepărta impuritățile și praful de peste zi și, bineînțeles, de a descurca părul. Vei reuși astfel să îmbunătățești elasticitatea firelor de păr și să dai coafurii volum.

Îl porți mereu prins

Fie că e în coadă, fie în coc, părul purtat astfel toată ziua ajunge să își piardă din volum, din suplețe, devine fragil și chiar începe să cadă. Lasă-l și desfăcut, să respire și să se aerisească și mai ales, nu prinde coada foarte strâns.

Sursa foto: Shutterstock.com