Exfoliază regulat

Ia-ți un exfoliant potrivit tipului de ten și folosește-l de două ori pe săptămână, pentru  curățare în profunzime, îndepărtarea celulelor moarte, desfundarea porilor  și regenerare celulară. Poți apela și la combinațiile din ingrediente naturale, iar cele mai indicate pentru îndepărtarea punctelor negre sunt: lapte bătut și nucșoară, bicarbonat de sodium și apă sau zahr brun pisat amestecat cu suc de lămâie. Ingredientele se amestecă în proporții potrivite pentru a forma o pastă subțire. După demachierea tenului, aplică mixtura preparată cu mișcări delicate și circulare, masează câteva minute, în special pe zonele cu probleme, apoi clătește

 

Îngrijește corect

Evită curățarea tenului cu săpunuri care au uleiuri în compoziție și nu folosi creme grase. Demachiază-te cu un gel delicat și clătește fața cu apă aproape rece. Măștile purifiante și benzile speciale pentru îndepăratarea punctelor negre ar trebui să se regăsească în rutina ta de îngrijire.

 

Măști ușoare de încercat acasă

Argila e una dintre cele mai recomandate metode pentru curățarea tenului și îndepărtarea punctelor negre. Combină o linguriță de argilă verde cu una de oțet de mere și amestecă bine. Aplică pe zonele cu puncte negre și lasă 15 minute să acționeze. Îndepărtează masca cu un prosop umed, apoi clătește cu apă călduță.

O altă variant ușoară este tamponarea zonelor folosind miere. E bine să fie puțin mai groasă. Aplic-o direct cu degetele pe zonele afectate, prin tamponări rapide. Las-o apoi câteva minute să acționeze și îndepărteaz-o cu apă călduță. Albușul de ou combinat cu patina miere  este o metodă de prevenire a apariției punctelor negre simplă și la îndemână.