• Dacă ai tenul uscat

 

În cazul tău, fondul de ten trebuie să fie emolient și hidratant, să nu usuce și să dea pielii un aspect sănătos și luminos. Alege un produs fluid sau unul tip cremă, pe care să îl aplici cât mai uniform prin tamponări repetate, cu un burețel. Formula sa trebuie să fie ușoară, să nu încarce tenul, să aibă ingrediente hidratante și să ofere o bună acoperire și uniformizare. Foarte bune pentru acest tip de ten sunt  și cremele BB sau CC, care acoperă foarte bine, luminează, dar și hidratează și protejează în același timp.

 

  • Dacă ai riduri

 

Ai nevoie de un fond de ten cu efect de lifting și acțiune antiîmbătrânire. Trebuie să fie un produs emolient, cu putere mare de acoperire, cu o textură cremoasă care să se distribuie uniform și să nu se strângă în riduri. Alege o formulă care are mici particule luminoase și care să aibă un efect de întinerire. Un fond de ten mineral poate fi o alegere foarte bună pentru tenul ridat. E bine să fie un produs cu FPS inclus, care să te protejeze de acțiunea rezelor solare, care accentuează uscarea și îmbătrânirea pielii. Hidratează cât mai bine tenul înainte de aplicare și nu încărca cu pudră în exces. Un ton gălbui poate îndulci trăsăturile.

 

  • Dacă ai un ten cu probleme

 

Coșuri, acnee, cicatrice… pentru orice fel de imperfecțiuni, ai nevoie de un fond de ten care să camufleze cât mai bine. Pentru acnee și coșuri îți e de ajutor un fond de ten care să controleze secreția de sebum. În plus, pentru astfel de probleme, fondul de ten potrivit trebuie să aibă o acoperire foarte bună, să păstreze tenul mat și să dea luminozitate. Dermocosmeticele sunt foarte apreciate pentru astfel de probleme. Pentru un rezultat mai bun, înainte de aplicarea fondului de ten, maschează imperfecțiunile cu un creion corector verde sau galben.

 

 Mici secrete pentru rezultate de excepție

  • Dacă ai cearcăne, mai întâi camufelază-le folosind un anticearcăn potrivit culorii tenului.
  • Nu aplica fondul de ten înainte să cureți și să hidratezi pielea.
  • Alege fondul de ten ținând cont de nuanța pielii. Produsul trebuie să aibă întotdeauna FPS inclus.
  • Produsele fluide au o putere de acoperire mai mică decât cele sub formă de cremă.
  • Imperfecțiunile se maschează local, nu trebuie încărcată toată fața.
  • Dacă tenul e sensibil, produsul nu trebuie să conțină parfum, conservanți și ulei. De mare ajutor îți sunt dermocosmeticele.