1. Pune accesorii în zonele rămase libere: de exemplu, dacă ai o rochie prinsă după gât ori cu guler înalt, evită să încarci această zonă cu un colier și orientează-ți atenția spre o brățară sau o pereche de cercei, care în acest caz pot fi singurul accesoriu.
  2. Nu te feri de combinațiile de culori: dacă ai o ținută în tonuri predominant neutre, dă-i o pată de culoare folosind un accesoriu albastru, verde, grena etc.
  3. La rochiile de seară, pentru că au materiale fine și croială delicată, e bine să eviți pantofii cu toc foarte înalt și platformă, chiar dacă ai găsit model       de ocazie, cu glitter, pietre ori alte aplicații. Orientează-te spre un model stiletto, căci sunt mult mai finuți și potriviți ținutelor de seară, spre unul clasic ori spre un model cu tăieturi asimetrice și interesante, dar fără platformă. Evită să mai asortezi geanta cu pantofii.
  4. Nu încărca prea mult ținuta. Dacă ai ales un accesoriu supradimensionat, celelate trebuie să fie abia sesizabile și să îl completeze pe acesta cât mai discret. De exemplu, la un colier mare, asortează cercei cât mai mici (în nici un caz un model candelabru )și un inel foarte simplu.