Între 20-30 de ani

Conturul buzelor nu are nevoie de îngrijire specială ori de retușuri, așa că toată atenția se îndreaptă acum spre machiajul lor. E cel mai bun moment să îți pui buzele în valoare prin nuanțe tari, vii și îndrăznețe, care să completeze armonios restul machiajului. Texturile lucioase ale glossurilor sau rujurilor lichide sunt mult mai potrivite decât cele mate, căci oferă un plus de volum și dau luminozitate întregului chip.  Pentru întreținere, masează o dată pe săptămână suprafața buzelor cu o periuță de dinți cu peri moi, apoi aplică un strat uniform de miere, care să hidrateze în profunzime. Nu uita că balsamurile hrănitoare sunt o alternativă la îndemână ori de câte ori îți simți buzele uscate sau deshidratate.

Între 30-40 de ani

Chiar dacă buzele încă își păstrează conturul, liniile fine care încep să apară au nevoie de îngrijire. Seara, după demachiere, aplică o cremă specială care să conțină colagen și acid hyaluronic chiar pe conturul buzelor și nu uita să le îngrijești zilnic cu un balsam reparator, care să le păstreze fine și să mențină nivelul de hidratare. Poți purta orice culori îți plac, iar dacă vrei ca machiajul să fie impecabil, trasează mai întâi conturul cu o nuanță identică cu cea a rujului. Orientează-te spre rujurile cremoase, căci majoritatea conțin agenți hidratanți, protejează și previn uscarea.

Între 40-50 de ani

Renunță la nunațele închise, pentru că subțiază buzele și înăspresc trăsăturile. În schimb, tonurile luminoase și naturale dau un plus de volum și fac dinții să pară mai albi. Pentru un machiaj potrivit vârstei tale, ai nevoie de rujuri cremoase, nici mate, dar nici lichide, ci cu textura unui balsam. Continuă îngrijirea antirid cu un tratament regenerant, cu formulă concentrată, pe care să îl aplici în dungi subțiri pe liniile din jurul gurii și exfoliază săptămânal buzele, pentru a le păstra catifelarea și strălucirea. Exercițiile ușoare și masajul facial regulat întrețin și întineresc zona buzelor.

Sursa foto: Flickr.com