• Lămâia

 

Cum te ajută?  Sursă importantă de vitamina C, lămâia e soluția ideală pentru multe probleme de frumusețe: redă unghilor și părului strălucirea, protejează celulele și netezește pielea.

Pentru mâini și picioare –  îngrijește delicat zonele în care pielea este aspră cu următoarea combinație: amestecă 50 ml de ulei de migdale cu o linguriță de suc proaspăt de lămâie și masează locurile cu probleme. Nu te clăti, ci lasă mixtura să intre în piele.

Dacă ai coate aspre – taie o lămâie pe jumătate și masează-ți coatele cu ea, după fiecare duș. În felul acesta, celulele moarte vor fi îndepărtate, pielea se va înmuia și cu timpul se va regenera.

Pentru purificarea tenului – ca să scapi de coșuri și să îți cureți pielea amestecă bine un gălbenuș cu o linguriță de suc de lămâie și întinde uniform pe față. După 20 de minute, clătește-te cu apă călduță.

  • Ceaiul

 

Cum te ajută? Curăță și calmează epiderma și oprește răspândirea bacteriilor. Alege între diferitele tipuri de ceai, în funcție de ceea ce vrei să obții: ceaiul de mușețel e calmant, ceaiul verde conține polifenoli, deci are un puternic rol antioxidant și antiîmbătrânire, iar cel alb are efect antibacterian.

Pentru ochi obisiți – lasă la infuzat timp de 3 minute două pliculețe de ceai verde, apoi scoate-le, stoarce-le ușor și lasă-le să se răcească. Aplică-le apoi pe pleoape și lasă-le să își facă efectul timp de 15 minute.

Alungă stresul – prepară o infuzie concentrată din 5 pliculețe de ceai de mușețel la o jumătate de litru de apă. Amestec-o apoi cu 3-4 căni de lapte integral și adaugă totul în apa caldă din cadă (temperatura apei trebuie să aibă în jur de 38° C).

  • Sarea de mare

 

Cum te ajută? E un produs cu proprietăți excelente de exfoliere, capabil să îndepărteze stratul de celule moarte de la suprafața epidermei și să lase pielea netedă.

Peeling natural – pisează 150 g de sare de mare, apoi combin-o cu o linguriță sau două de ulei de măsline. Masează pe pielea umedă la duș cu mișcări delicate și insistă pe zonele predispuse celulitei.

Mai mult volum pentru păr – pune o lingură de sare de mare într-un litru de apă caldă și las-o să se dizolve. Clătește-ți părul cu acest amestec la finalul băii.

  • Brânza de vaci

 

Cum te ajută? Are proprietăți intens hidratante, previne uscarea pielii, conține vitamine din grupa B care îngrijesc în profunzime, refăcând aspectul epidermei, dar și vitamina E, cu rol antiîmbătrânire.

Mască 3in1 –  redă  pielii hidratarea și catifelarea de care are nevoie cu următorul amestec: dă pe răzătoarea mică un castravete potrivit, adaugă 3 linguri de brânză de vaci și  două lingurițe de smântână slabă. Amestecă bine ingredientele, apoi întinde masca în strat uniform pe față, gât și decolteu, după ce în prealabil ai curățat pielea. După un sfert de oră îndepărtează cu apă călduță.

  • Mierea

 

Cum te ajută? Furnizează pielii vitaminele, mineralele și aminoacizii de care are nevoie, are capacități hidratante excelente, rol antiiritant și cicatrizant.

Întinerirea pielii – bate spumă un albuș, apoi adaugă o linguriță de miere lichidă și amestecă bine. După ce ți-ai curățat fața, întinde această mască uniform și las-o 20 de minute să acționeze. La final, îndepărtează cu apă caldă și hidratează pielea cu o cremă ușoară.

Regenerează-ți părul – după prima șamponare, aplică pe păr un amestec făcut dintr-o linguriță de miere, două linguri de ulei de măsline și un ou. Masează pe păr de la jumătate în jos timp de câteva minute, apoi clătește-te cât mai bine cu apă.

Sursa foto: Guliver/Campigliophoto