1. Folosește protecția solară potrivită

Cu cât pielea e mai deschisă, cu atât mai rapid te bronzezi, deci factorul de protecție trebuie să fie mai mare. Pielea foarte deschisă are nevoie de factor 30-50, cea deschisă și tenul mediu-măsliniu, de 20-40, iar pielea închisă, de 15. Pentru o bună protecție, crema se aplică cu 20 de minute înainte de a merge la plajă și se reaplică la fiecare 2 ore și neapărat după fiecare baie. Ține minte: cu cât aplici mai mult produs, cu atât pielea e mai bine protejată, așa că nu te zgârci, aplică din belșug. E bine să începi cu un factor de protecție mai mare (30-35) și abia din a treia sau a patra zi să  continui cu unul ceva mai mic, căci dacă nu ai folosit produsul potrivit în primele zile de plajă și te-ai ales cu arsuri, e inutil să aplici ulterior un factor de protecție mare.  E bine ca toate produsele de îngijire pe timpul verii să aibă FPS, de la crema de mâni, până la balsamul de buze.

2. Protejează-ți părul

Protecția solară e obligatorie și în cazul părului, dacă vrei să rămână sănătos și strălucitor toată vara. Folosește un spray special pentru protecție ori de câte ori stai la plajă, iar, în oraș, poartă o pălărie ca să îl ferești de razele soarelui. Dar această protecție nu e suficientă. Hidratarea intensă este una dintre regulile de aur ale îngrijirii pe timp de vară. Ia-ți un șampon hidratant și un balsam cu FPS inclus și completează-le îngrijirea cu o mască hidratantă o dată pe săptămănă, făcută din ulei de măsline, ulei de ricin și o capsula de vitamina E.

3. Răcorește-ți pielea

Curăță jumătate de castravete, taie-l bucățele și mixează-l în blender împreună cu o linguriță de iaurt. Aplică pasta obținută pe fața curată și las-o timp de 15 minute. Descongestionează și răcorește pe dată pielea, redând confortul. Apa termală și compresele cu ceai verde sunt alternative execelente pentru împrospătarea tenului.

4. Exfoliază mai des

Nu doar pentru a da pielii strălucire și a ajuta regenerarea celulară, dar mai ales pentru că praful și transpirația ce se acumulează la suprafață înfundă porii și încarcă pielea. Exfolierea te ajută nu doar să ai o piele mai fină ci și să faci o curățare în profunzime. Pentru ten, folosește un scrub cu ingrediente naturale de două ori pe săptămână, iar pentru corp, alege fie un gel de duș cu particule exfoliante, fie fă un amestec din ulei de măsline și mălai și aplică-l la 2-3 zile mai ales pe zonele cu pori încărcați: decolteu, spate, dar și picioare pentru o epilare mai ușoară. Alternează scuburile cu folosirea lufei.

5. Un plus de confort pentru picioare

Piciorele grele și umflate reprezintă o problemă des întâlnită în zilele foarte călduroase. Ca să scapi de durerea pe care o simți la fiecare pas și să alingi senzația de disconfort, aplică seara, prin alternare, comprese calde și reci cu oțet, apoi stai câteva minute cu picioarele ridicate. Înainte de culcare, aplică un gel răcoritor, mentolat.

Sursa foto: Flickr.com