• Tratamentul

 

Indiferent de tipul de păr, o dată pe săptămână aplică un tratament de îngrijire care să refacă structura firului de păr. Alege produsul ținând cont de părul tău: pentru păr uscat, ai nevoie de un produs intens hrănitor, pentru păr rar și subțire ai nevoie de unul fortifiant și densificator, părul creț care e în general mai uscat și mai aspru va fi ajutat de un tratament hidratant, un produs restructurant pentru părul deteriorat. Tratamentul se aplică la finalul șamponării pe părul clătit bine și uscată doar cu prosopul și se lasă 5-10 minute să acționeze. Se clătește apoi părul foarte bine, de mai multe ori.

  • Balsamul pentru vârfuri

 

Îngrijește-ți constant vârfurile ca să eviți despicarea și uscarea lor excesivă și implicit aspectul tern al părului. Alege un produs regenerant, capabil să hrănească intens dar să și repare vârfurile. Orientează-te spre un produs care să aibă în comoziție ingrediente naturale recunoscute pentru calitățile lor reparatoare și hrănitoare: uleiul de migdale, lapte de ovăz etc. E bine ca produsul să  fie unul leave-in, fără clătire, pentru a acționa pe termen lung.

  • Spray termoprotector

 

Are rolul de a proteja firul de păr împotriva deteriorării atunci când folosești aparatele de coafat: placă, ondulator,  perie electrică, fehon.  Dacă folosești măcar unul dintre aceste aparate în mod constant, cu siguranță ai nevoie de un astfel de produs căci hidratează, sporește rezistența, previne electrizarea și are ingredientele ce asigură protecție chiar și la temperaturi de 200 grade Celsius. Aplică-l pe părul umed sau uscat și piaptănă. Înainte de folosirea plăcii sau a ondulatorului, părul trebuie să fie perfect uscat.

  • Serum pentru strălucire

 

Acest produs de styling va fi ultimul pas în aranjarea părului. Se aplică la final, rolul său fiind de a domoli firele rebele, de a da strălucire și luminozitate culorii, de a finisa coafura. Multe astfel de produse conțin ingrediente și uleiuri naturale care hrănesc firul de păr în profunzime. 1-2 picături sunt de ajuns pentru părul lung, așa că nu încărca cu prea mult produs.

  • Spray cu SPF

 

Ai  mare nevoie de el pe timpul verii dacă vrei să eviți uscare excesivă, decolorarea și degredarea părului. Un astfel de produs îți  asigură o protecție solară eficientă, lasă părul moale și mătăsos și îi oferă îngrijirea de care are nevoie în zilele călduroase. Pentru îngrijire optimă, alege o gamă completă cu SPF inclus, adică șampon, balsam și spray protector.

Sursa foto: Flickr.com