• Sunătoarea

 

Excelent tonifiant pentru tenurile deshidratate, ridate și lipsite de fermitate, sunătoarea stimulează funcțiile pielii și regenerează epiderma. Se prepară și se folosește atât de ușor, încât devine un tratament simplu și mereu la îndemână: fă o infuzie dintr-o linguriță de plantă uscată la 200 ml de apă fiartă, lasă la răcit și aplică sub formă de comprese pe ten. Pentru o piele hidratată și fermă se poate folosi uleiul de sunătoare, obținut prin macerarea florilor în ulei de măsline, timp de o lună.

 

  • Luminita noptii

 

Uleiul din această plantă are efect antioxidant, neutralizează radicalii liberi, restructurează fibrele de colagen, asigură o bună hidratate și atenuează ridurile de expresie, oferind fermitate și încetinind procesul de îmbătrânire. Poți folosi acest ulei fie singur, fie împreună cu alte uleiuri hidratante, potrivite pielii. Sau poțși adauga câteva picături în produsele tale de îngrijire (crema de zi., demachiant ) pentru a te bucura de îngrijirea sa zi de zi.

 

  • Pătrunjelul

 

E un bun remediu antirid și de mare ajutor în cazul tenurilor congestionate și al pielii pătate. Pune la fiert o mână de frunze de pătrunjel în 300 ml de apă minerală. Lasă la răcit, strecoară, apoi înmoaie o dischetă de vată în lichidul obținut și aplică prin tamponări ușoare pe fața curată. Nu se clătește.

 

  • Inul

 

Semințele de in sunt o sursă importantă de acizi grași omega 3 și omega 6 și de vitamina A, deci excelente pentru îngrijirea trenului matur, cu tendință de uscare și predispus apariției și accentuării ridurilor. Uleiul obținut din semințe poate fi aplicat direct pe piele, iar acțiunea sa blândă îl face să poată fi folosit chiar și zilnic. Făina obținută prin măcinarea semințelor se folosește în compoziția măștilor pentru ten matur sau uscat.

 

  • Albăstrelele

 

Au acțiune calmantă, tonifiantă, antirid și revitalizantă.  Sunt benefice  în special pentru zona ochilor, caz în care tratează cearcănele, ochii obosoți și ridurile ce apar aici.

Într-o cană cu apă clocotită, se pun 1-2 lingurițe de plantă și se lasă 15 minute la infuzat. Se strecoară, se lasă la răcit și se poate folosi în loc de loțiune tonică. Pe cearcăne sau pe pleoape, se aplică dischete de vată înmuiate în ceai, timp de 5 minute.