Cum îl folosești: zdrobește cu furculița jumătate din miezul unui avocado și combină-l cu două lingurițe de smântână sau cu un gălbenuș. Aplică pe părul umed, uscat cu prosopul, masează la rădăcină și întinde pe toată suprafața, lasă să acționeze 15 minute apoi îndepărtează, prin clătiri repetate.  Folosește masca o dată la două săptămâni.

 

Cu miere

Pentru păr foarte uscat, mierea e  ingredientul care oferă cele mai bune rezultate, fie că firul de păr e ars de soare sau de la placă. E ideală pentru a hrăni în profunzime, a reda strălucirea și aspectul mătăsos.

Cum o folosești: combină  două-trei linguri de miere cu două de ulei de măsline ușor încălzit și amestecă până când obții o pasta suficient de subțire să o poți întinde pe toată lungimea părului. Aplică pe părul umed și îndepărtează după 15 minute. E o mască eficientă și pentru căderea părului.

 

Cu iaurt

În lipsa unor agenți hidratanți și în cazul folosirii constante a produselor de styling,  părul își pierde rapid strălucirea și vitalitatea, căpătând un aspect tern. Acidul lactic din produsele lactate asigură hidratarea necesară în astfel de cazuri, așa că iaurtul și smântâna vor fi ingrediente de bază.

Cum îl folosești: într-un castron mic, combină patru linguri de iaurt cu trei de miere și adaugă puțin ulei de măsline. Dacă părul e gras, amestecă iaurtul cu ulei de măsline și suc de lămâie. Întinde pe păr și poartă o cască de duș cât timp acționează masca.

 

Cu ou

Oul îngrijește foarte bine părul deteriorat și fragil, pe cel uscat, cu tendință de cădere, pe cel lipsit de strălucire, dar și pe cel gras. În funcție de ingredientele cu care este amestecat, oul poate fi folosit pentru tratartea oricărei probleme.

Cum îl folosești: pentru părul gras se folosește numai albușul, pentru cel uscat doar gălbenușul. Pentru o mască puternic hidratantă, care să hrănească firul în profunzime și să lase părul mătăsos, ai nevoie de un gălbenuș, o linguriță de miere, vitamina A uleioasă, ulei de ricin și opțional ulei de măsline ușor încălzit. Amestecă mai întâi gălbenușul cu miere, apoi pune uleiurile. Aplică pe părul uemd, distribuie cât mai bine, strânge părul sub o cască de duș și lasă 15 minute să acționeze.

 

Cu ulei de cocos

Este excelent pentru părul uscat, oferă protecție împotriva razelor solare și a acțiunii aparatelor de coafat și disciplinează părul rebel. Este foarte bun și pentru scalp iritat și mătreață. Pentru că are formă solidă, de genul untului, trebuie mai întâi ușor încălzit pentru a se topi.

Cum îl folosești: combină o linguriță de ulei de cocos cu una de miere și aplică pe părul umed. Strânge-l într-un coc și acoperă-l cu un prosop. După 30-40 de minute, spală-ți  părul normal cu șampon, fără să mai aplici mască.