Celulita

Ocupă-te şi trateaz-o încă de la primele semne, pentru că evoluează rapid, se înlătură cu greu, iar, în timp, îi dă  pielii neplăcutul aspect de coajă de portocală. Chiar dacă, în multe cazuri, se manifestă în zone mai „ferite” – abdomen, fese – celulita poate să afecteze şi porţiuni expuse – braţe, coapse – şi să le dea un look extrem de inestetic.

Cum previi:  ştii deja că e mult mai uşor să previi decât să tratezi, de aceea, chiar şi în cazul în care pielea e netedă, suplă, şi fermă, îngrijirea anticelulitică trebuie să devină rutină. În timpul duşului, masează coapsele şi fesele cu o lufă, ca să activezi circulaţia sângelui, iar după, aplică o loţiune specială cu rol restructurant. Fă cât mai multă mişcare şi ai grijă ca meniul tău să conţină cât mai multe fructe şi legume proaspete.

Cum tratezi: masajele şi exerciţiile fizice sunt două dintre cele mai bune metode care te ajută să înlături treptat celulita şi să redai pielii aspectul ferm şi neted. Masajul se face la duş cu bilele din cauciuc sau cu mănuşa specială din lemn şi se continuă după baie cu aplicarea unui gel cu cafeină şi alte ingrediente cu rol drenant.

Riduri

Apariţia lor e inevitabilă, dar depinde numai de tine să le întârzii formarea.

Cum previi: pentru că soarele e principalul vinovat de apariţia ridurilor, vara, protejează-ţi tenul cu o cremă hidratantă cu FPS inclus – 20 sau 30. După 30 de ani, alege pentru îngrijirea zilnică un produs cu proprietăţi antirid. Făcute zilnic, masajul uşor şi exerciţiile faciale ajută pielea să îşi păstreze elasticitatea.

Cum tratezi: dacă ridurile au început să devină vizibile, ai nevoie de o cremă restructurantă, care să umple liniile şi să refacă conturul feţei. Măştile naturale (cu suc de măr sau de struguri) reprezintă un ajutor complementar.

Pungile de sub ochi

Se agravează de-a lungul timpului din cauza oboselii acumulate. Nu vei avea însă probleme dacă vei îngriji din timp zona sensibilă a ochilor.

Cum previi: indiferent de vârstă, foloseşte dimineaţa şi seara un gel special. Aplică-l circular pe pleoapa superioară şi sub cea inferioară. Va hidrata şi va da pielii mai multă rezistenţă şi susţinere.

Cum tratezi: Aplică regulat pe pleoape felii de castravete proaspăt şi comprese cu ceai negru şi de albăstrele şi respectă programul de somn: aproximativ 8 ore pe noapte. Pentru ca pungile să se retragă, iar zona să se calmeze, presează uşor o lingură pe care ai ținut-o câteva minute la frigider.

Călcâiele crăpate

Dacă nu este hidratată la timp, pielea în această zonă devine aspră, iar cu timpul se îngroaşă şi crapă.

Cum previi: după fiecare baie, hidratează pielea cu o cremă grasă, pe bază de gălbenele, iar o dată pe săptămână exfoliază zona cu o piatră ponce.

Cum tratezi: pune într-un lighean apă caldă şi adaugă 2 linguri de ulei şi flori uscate de muşeţel. Exfoliază zona cu un produs special, hidrateaz-o cu o cremă puternic hrănitoare şi poartă pe timpul nopţii şosete speciale pentru hidratare.

Sursa foto: Flickr.com