Baia de aburi

De ce e bună: este tratamentul clasic de curăţare a tenului în profunzime şi dă rezultate excelente pentru orice tip de ten, cu condiţia să fie respectată frecvenţa şi durata tratamentului. Înmoaie epiderma, permiţând astfel îndepărtarea cu uşurinţă a celulelor moarte şi a oricăror impurităţi, şi furnizează pielii substanţele benefice ale plantelor folosite, ce pătrund astfel foarte rapid prin porii deschişi.

Cum procedezi: pui într-o oală apă la fiert şi când începe să clocotească tragi deoparte. Adaugi plantele uscate şi laşi la infuzat 10 minute

Cât de des: pentru tenurile gras şi mixt, baia de abur poate fi folosită de două ori pe săptămână, iar pentru cel uscat doar o dată pe săptămână. Pentru tenul sensibil, mult mai eficiente sunt compresele călduţe din infuzie de plante.

 

Gomajul

De ce e bun: dacă celulele moarte nu sunt îndepărtate de la suprafaţa pielii, tenul se încarcă şi îşi pierde strălucirea şi supleţea. De aceea, este bine ca din când în când să încerci această metodă, care foloseşte un produs abraziv sau cu particule exfoliante pentru îndepărtarea eficientă a celulele moarte şi redarea luminozităţii tenului.

Cum procedezi: aplică produsul pe tenul umed (care în prealabil a fost demachiat), apoi masează cu mişcări circulare, din interiorulul spre exteriorul feţei. Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte o periuţă specială, cu peri moi.

Cât de des: de doă ori pe săptămână, dacă tenul este gras, săptămânal, dacă ai tenul normal şi mai rar, dacă este sensibil. Poţi folosi un produs din comerţ, ales în funcţie de necesităţile tenului sau îţi poţi prepara unul din zaţ de cafea şi puţin ulei de măsline.

 

Scrubul sau gelurile exfoliante

De ce sunt bune: la fel ca şi gomajul, purifică tenul, dar într-un mod mult mai delicat, de aceea pot fi folosite mai des. Scrubul conţine fine particule exfoliante, fiind astfel recomandat unui ten gras, în timp ce gelurile au formulă cremoasă şi textură fină, drept pentru care sunt ideale pentru curăţarea optimă a tenurilor uscate şi normale.

Cum procedezi: curăţă-ţi tenul cu un lapte demachiant, apoi umezeşte pielea şi aplică produsul. Masează circular cu degetele şi clăteşte bine la final. Pentru o îngrijire suplimentară, înainte de aplicarea cremei, pulverizează apă termală.

Cât de des: datorită formulei blânde, pot fi folosite o dată la două zile.