Salvia purifică părul şi scalpul

Zi de zi, câţiva factori nocivi ameninţă sănătatea şi rezistenţa părului: praful şi poluarea, apa dură, produsele de styling folosite în exces sau inadecvat. Pentru o curăţare eficientă, te ajută câteva plante cu rol antibacterian şi bogate în uleiuri esenţiale calmante: salvia, cimbrul, rozmarinul şi eucaliptul. Acţionează direct la rădăcină, împiedicând înmulţirea bacteriilor şi prevenind apariţia mătreţii, purifică şi curăţă delicat scalpul şi lasă, în final, părul mai sănătos, mai strălucitor şi mai plin de viaţă.  Reţeta de acasă: fă o infuzie din salvie şi rozmarin şi combin-o cu o lingură de oţet. Cu amestecul obţinut, clăteşte-ţi părul la sfârşitul băii.

Uleiul de măsline hidratează părul uscat

Mult mai fragil şi lipsit de strălucire, părul uscat are nevoie mai des de cure nutritive, pentru a deveni mai rezistent. Există câteva ingrediente extrase pe cale naturală, bogate în agenţi nutritivi, ce vor reface structura firului de păr din interior. Astfel, va deveni  mătăsos şi îşi va recăpăta strălucirea naturală. Reţeta de acasă: amestecă două linguri de ulei de măsline cu câteva picături de ulei esenţial de rozmarin şi cu o linguriţă de suc proaspăt de lămâie verde. Întinde uniform pe păr, strânge-l pe tot sub o cască de duş, iar după 30 de minute îndepărtează şi şamponează o dată.

Lămâia revigorează şi dă strălucire

Din cauza stresului, oboselii acumulate sau a vârstei, se întâmplă adesea ca părul să pară tern, uscat şi fără energie. Ce-i de făcut ? O cură cu vitamine din fructe redă firului de păr supleţea şi luciul natural. Recomandate în special părului gras, datorită acţiunii lor astringente, fructele cu acţiune revitalizantă – struguri, măr, lămâie, mandarină, grepfrut – dau părului multă energie şi reflexe luminoase. Reţeta de acasă: Taie două lămâi în felii medii şi pune-le la fiert în 500 ml de apă, la foc mic, timp de 30 de minute, până ce apa scade la jumătate. La final, strecoară lichidul, stoarce feliile de lămâie şi toarnă-l într-un recipient cu pulverizator. După fiecare baie, aplică pe părul uscat cu prosopul.

Sursa foto: Flickr.com