Înainte de a deveni președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky se afla în lumina reflectoarelor și se bucura de o mare popularitate, fiind un actor de comedie de succes. Însă, rolul dintr-un serial se pare că a fost cel care i-a prezis soarta.

Volodimir Zelensky are 44 de ani și este absolvent al Facultății de drept, dar cu toate acestea, înainte să devină președinte a fost un actor de comedie de succes.

Zelensky Visits Front LinesSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Curajul de care a dat dovadă Zelensky de a lupta alături de ucranieni, faptul că a reușit să-și organizeze țara atât de bine încât să țină piept zile în șir atacurilor rusești, dar și discursurile emoționante prin care a reușit să covingă marile state să-i fie alături în acest război și să-i trimită ajutoare, l-au transformat pe Zelensky într-un adevărat erou. Pe rețelele de socializare, mulți oameni își arată admirația pentru liderul de la Kiev, iar imaginile cu el, dar și comparațiile cu președintele rus au devenit virale, preferata tuturor fiind se pare următoarea: „Într-o lume plină de oameni ca Putin, alege să fi un Zelensky”.

A devenit celebru după ce a jucat într-ul serialul rolul de președinte al țării

Zelensky se trage dintr-o familie de evrei ucraineni în care „au fost patru frați. Trei au fost uciși de naziști și doar unul a supraviețuit, iar nepotul lui este președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky”, după cum arată un alt carton care circulă pe internet despre liderul ucrainean.

Serialul „Slujitorul poporului” a fost produs chiar de compania de producție Kvartal 95, creată de Volodimir Zelenski și soția lui, Olena. Zelenski juca rolul unui modest profesor de istorie, Vasili Goloborodko, care devine popular după ce un clip în care-i înjură pe politicienii corupți ajunge viral pe Net, el ajungând ulterior președintele țării. Așadar, Volodimir Zelenski pare că și-a jucat propriul rol, ce i-a prezis soarta. Și anume, că dintr-un om obișnuit va ajunge președinte al Ucrainei. Dacă în 2015, Volodimir Zelenski devenea celebru pentru rolul din serial, el avea să ajungă în realitate președintele țării: în Ajunul Anului Nou, la 31 decembrie 2018, când și-a anunțat candidatura la prezidențiale.

Vladimir Putin mergea la spectacolele lui

La vremea respectivă, mulți au crezut că este vorba de o glumă, mai ales că partidul său politic se numește, chiar ca în serialul în care a jucat rolul de președinte: Partidul Slujitorul Poporului. Dar, în mod surprinzător, în luna aprilie 2019, el câștiga alegerile cu scorul de 70%, devenind cel de-al șaselea președinte al Ucrainei. Fără nicio îndoială, succesul înregistrat de serialul „Slujitorul Poporului”, un fel de „Las Fierbinți” ucrainean, l-a ajutat pe Volodimir Zelenski, să ajungă președintele Ucrainei la doar 41 de ani.

Zelenski chiar a câștigat și concursul TV „Dansând cu stelele” din Ucraina în anul 2006, iar la unele dintre spectacolele lui de comedie a participat chiar și Vladimir Putin. Unii internauți consideră că o glumă, făcută de Zelenski în 2001, într-un spectacol înregistrat, cu referire la președintele rus, se apropie de realitate, având în vedere invazia rusă în Ucraina.

Mai exact, într-un video de acum 18 ani, în care Zelenski apare ca tânăr actor, alături de mai mulți colegi, pe o scenă, unde se prefac că ar fi pe o insulă pustie. Așa că fiecare în parte, în funcție de naționalitate, îi cere președintentelui său ajutorul. Aici, Zelenski ține să i se adreseze lui Vladimir Putin, despre care glumește că depinde nu doar soarta sa, ci și cea a întregii Ucraine. Culmea, liderul de la Kremlin, chiar se afla în sală și îi urmărea spectacolul.

„Așteptați, așteptați! Eu acum mă adresez omului de care depinde soarta mea și nu doar a mea, ci a întregii Ucraine. Vladimir Vladimirovich, luați-mă, vă rog, măcar pentru datorii!”, este replica personajul jucat de Volodimir Zelenski, pe vremea când era actor de comedie.

Citește și: Olena Zelenska a publicat noi imagini dramatice din țara ei: „Așa arată Ucraina acum”

Vladimir Putin a fost întrebat, în urmă cu doi ani, de o jurnalistă „De ce nu l-ați felicitat pe Volodimir Zelenski atunci când a câștigat alegerile prezidențiale în Ucraina?”.

Liderul rus a răspuns ferm și lasă de înțeles că îl subestimează pe Zelenski și nu îl crede potrivit pentru a fi președinte.

„Eu nu îl cunosc pe acest om. Sper că într-o bună zi vom face cunoștință. Se pare însă că este un bun specialist în domeniul lui de activitate, este un actor foarte bun. Eu vorbesc serios, iar voi râdeți (către public). Dar una este să joci un personaj, iar alta e să fii cineva, punctează Putin, iar susținătorii săi îl aplaudă. Ca să joci ai nevoie de talent, mai exact de talentul de a te deghiza (transforma). Dar pentru a te ocupa de sarcinile de stat ai nevoie de alte abilități, trebuie să ai experiență, cunoștințe, trebuie să vezi problemele principale și instrumentele care să ajute la soluționarea lor, să poți să aduni oameni pricepuți în jurul tău într-o echipă. Să explici în fața a milioane de oameni motivul deciziilor pe care le iei…, a fost răspunsul lui Vladimir Putin.

Din anul 2003, Volodimir Zelenskyi este căsătorit cu Olena, femeia care i-a dăruit doi copii, Aleksandra Zelenskaya(17 ani) și Kiril Zelenskiy (9 ani). În ciuda faptului că știu că ei sunt principale ținte ale lui Putin, atât Volodimir, cât și Olena, au refuzat să părăsească țara și au rămas alături de poporul ucrainean.

Cine este, de fapt, Olena Zelenska?

Cei doi s-au cunoscut încă din școală. Olena s-a născut în Kryvyi Rih, un oraș din sudul Ucrainei, pe 6 februarie 1978. Ea și soțul ei au fost colegi de școală, dar nu se cunoșteau foarte bine. Volodimir a povestit că erau în clase diferite și deși îi știa pe mulți dintre colegii ei, pe ea nu o prea știa. Între ei nu a fost dragoste la prima vedere, cei doi au început să formeze un cuplu abia când Olena Kiyashko (nume de familie de fată) era studentă la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Naționale Kryvyi Rih, iar Volodymyr Zelenskiy își obținea deja diploma în drept la Institutul Economic Kryvyi Rih.Cei doi s-au căsătorit în septembrie 2003, după opt ani de relație, iar imediat după nuntă, s-au mutat la Kiev.Deși Volodimir era celebru, fiind un comedian cunoscut, Olena a preferat mereu să stea în umbră și să nu apară în lumina reflectoarelor. Olena Kiyashko este unul dintre fondatorii Studio Kvartal 95, care este cel mai cunoscut studio de producție din Ucraina, având în portofoliu filme, seriale și programe de divertisment. Deși era specializată în arhitectură, ea preferă să scrie texte pentru Kvartal 95 Studio, devenind scenaristă. În tinerețe, obișnuia să-și însoțească partenerul la evenimente și chiar îl ajuta să-și pregătească spectacolele.

Ea și-a susținut întotdeauna soțul în proiectele lui, dar prima doamnă a recunoscut că nu a fost deloc încântată de ideea ca soțul ei să devină președintele Ucrainei, ba chiar era total împotrivă.

„Am fost total împotrivă. I-am spus într-un mod foarte agresiv. Am văzut toate dificultățile. Nici măcar nu mi se părea un proiect, era ceva ce ne schimba complet viețile. Când am realizat că el este foarte serios și că va face orice să ne protejeze familia, am devenit avocata lui”, a spus Olena într-un interviu mai vechi pentru Corriere della Sera.

Citește și:

Cine s-a oferit să-l scoată pe Zelenski din Kiev și care a fost răspunsul președintele ucrainean?

Reacția soției lui Volodimir Zelenski după discursul emoționant al președintelui

Vladimir Putin, frustrat și nemulțumit de cum decurge invazia în Ucraina. La ce ne putem aștepta? Avertismentul Serviciilor secrete din SUA

Președintele Ucrainei, mesaj pentru România. Ce ne-a transmis liderul de la Kiev