Chiar dacă țara lui se află sub asediu, Zelenski și-a făcut timp să le mulțumească celor care le dă ucrainenilor o mână de ajutor în războiul cu Rusia. Astfel, a ținut să le mulțumească, în mod special, românilor și președintelui Klaus Iohannis, printr-un mesaj neașteptat.

„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri. RO”, a scris Zelenski.

România a sărit în ajutorul Ucrainei după invazia Rusiei. Nu doar că mulți români și-au deschis ușile pentru ucrainieni și i-au primit în casele lor în aceste momente grele, dar Guvernul a trimis muniție și echipamente militare (veste antiglonț, căști). De asemenea, România va mai ajuta Ucraina cu combustibil și o a doua tranșă de echipamente sanitare și medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro.

Guvernul României s-a angajat să preia răniți ucraineni în spitalele militare din țară. Până la acest moment, sunt 25 de mii de cetățeni ucraineni care se află pe teritoriul Romniei. 102 au ales azil. Aceste centre de azil au un grad de ocupare de 57%.

Citește și:

Reacția soției lui Volodimir Zelenski după discursul emoționant al președintelui

Cum a venit liderul cecen Kadyrov să lupte în Ucraina? Imaginile cu el s-au viralizat pe rețelele de socializare

Cât va mai dura războiul din Ucraina. Carmen Harra, previziune sumbră: ”Atunci când doi se bat, al treilea câştigă”