Mai voalat sau mai direct, artista are un mesaj la adresa celor care „se laudă” cu ajutorul oferit ucrainenilor.

În urmă cu deja o săptămână, Rusia a atacat Ucraina, astfel că situația din țara vecină este una dramatică, sute de mii de persoane încercând să fugă din fața armatelor rusești. Mulți refugiați au ajuns pe meleagurile românești, unde din ce în ce mai mulți oameni le-au întins o mână de ajutor. Printre aceștia se află și vedete din showwbiz-ul românesc.

Mesajul Lorei pentru colegii de breaslă

Ei bine însă, printre cei care au oferit ajutor se numără inclusiv Lora, însă aceasta nu a fost adepta stilului abordat de numeroase nume mari din showbiz-ul românesc, ea alegând să nu împărtășească cu toată lumea gestul ei. A explicat și de ce a procedat astfel.

Ba mai mult decât atât, Lora a transmis și un mesaj destul de dur pentru cei care au găsit prin prisma acestei tragedii pe care o trăiesc ucrainenii un motiv bun să se afirme și să se facă cunoscuți.

„M-am trezit citind ce trebuie să facem în caz de atac nuclear. Kit de supraviețuire 2022.. Când a început pandemia, o singură frică reală am avut, blocată fiind în cel mai frumos loc de pe pământ: să nu se repete istoria. Combinația pandemie+război este, alături de urgiile unei planete care s-a săturat de noi, cel mai mare coșmar. Și iată că îl trăim și îi vom supraviețui fiecare cum știe, cum poate..unii mai oameni alții mai gândaci.

Am văzut zilele astea tot felul de tipologii care s-au vrut vizibile, mai ales online. Unii se comportă de parcă acum e momentul lor de maxim eroism.. (încerc să nu cad în capcana judecății). Cred că e minunată empatia oamenilor din țara mea în această situație, dar în același timp mi se strânge inima când văd curți pline cu mâncare pozate și postate cu texte care atrag aplauze și lacrimi de emoție.

Poate pentru unii e o surpriză că există oameni și nu pot să îi judec, mai ales la câtă ură a cules această pandemie.. parcă ajută să vedem niște umanitate și solidaritate.

Sper ca aceste curți pline cu mâncare să nu se strice sau să hrănească șobolanii, ci să fie redistribuite familiilor nevoiașe de la noi, chiar dacă acum nu e lumina pe asta. Grupurile organizate ale oamenilor care pot îndruma spre cazare și chiar găzdui dar și share-urile numerelor de telefon ale organizațiilor competente în situații de acest gen sunt foarte folositoare.”, a scris Lora pe pagina ei personală de Facebook.

Mesajul vedetei e tranșant

Cu toții știm că nu sunt deloc puține vedetele care au oferit ajutor refugiaților, iar apoi au împărtășit gestul cu marea lor comunitate de care se bucură în mediul online, asta pentru a-i îndemna să recurgă la același lucru, însă Lora nu este deloc de acord cu o astfeld e abordare.

Îndrăgita artistă este de părere că binele se face în liniște, fără a demonstra cuiva că ai ajutat. Totodată, Lora a precizat și că acest ajutor în masă poate fi, de asemenea, oferit și românilor nevoiași după ce traversăm această perioadă critică.

„Îmi doresc să conștientizăm că acest ajutor nu este momentul nimănui de glorie, nu este un trend, un hype.. e o responsabilitate pe termen lung. Și o spun pentru că e mai multă ofertă decât cerere și am văzut și oameni dezamăgiți cumva de asta.

Unii chiar vor să ajute și chiar o fac, alții nu vor să piardă ocazia să mai spele din „păcate”..și în mod normal aș spune „important e că fac ceva bun, ce contează motivația?”..și chiar nu contează, doar să ajutăm cu cap, noi neavând experiență în situații de război.

Eu voi folosi aceste canale de comunicații pentru a transmite ce consider că este folositor în această perioadă, prin stories și postări. Aici nu va fi totul despre război. Aici aș vrea să vă abțineți de la propagandă.

Pentru mine, odată ce s-a ajuns în acest punct, toți sunt vinovați. Eu în afară de voi, cei care găzduiți familii fugite din țara lor, indiferent de cum ne-au considerat înainte de situația asta, nu am alți eroi.”, a mai scris artista pe pagina ei personală de Facebook.

Reacțiile fanilor au fost în general pozitive, cei mai mulți felicitând-o pe Lora pentru că a pus punctul pe ”I”. ”În sfârșit vad și eu pe cineva cunoscut, cum ești tu Lora, că spune lucrurilor pe nume, chiar dacă o faci într-un mod elegant, poate mult prea elegant”, e replica unui prieten virtual.

Totuși, nu toate mesajele sunt așa. Altele pun punctul și pe un alt ”I”, ignorat de cei mai mulți. ”Am vazut zilele astea așa multă umanitate din partea Românilor foarte bine, dar ce facem cu copiii din România bunicii noștri care sunt foarte amarîți..

Tu?? Trăiești realitatea din România sau pe ce plaje mai stai?? Tu și toate vedetele din România strângeți-vă iar după toate concertele, cântări ce mai aveți voi alegeți-vă o zi și faceți act de umanitatea pt Româniii noștri amărîti.dar din păcate suntem buni pe tastatură..mai sunt multe de zis dar mă opresc …..să ai o zi binecuvântată.” – îi scrie vedetei altcineva.

Vezi și Cât va mai dura războiul din Ucraina. Carmen Harra, previziune sumbră: ”Atunci când doi se bat, al treilea câştigă”

Citește și:

Designerul român a ajuns de urgență pe mâna medicilor: ”Nu faceți ca mine! Nu mai aud!”

Împăcare răsunătoare la Hollywood! Nimeni nu îndrăznea să mai spere