Filantropul în vârstă de 57 de ani, mamă a trei copii deja mari, a explicat că au existat lucruri peste care nu a putut trece. Era prea dureros, deși crede cu toată ființa ei în iertare.

Într-un interviu acordat CBS, aceasta a povestit prin ce iad a trecut. ”Clar cred în iertare, așa că credeam că am trecut peste greutăți”, și-a început ea mărturisirea, conform US Weekly.

”Nu a fost un moment sau un lucru specific care să se întâmple. Pur și simplu a venit un moment când s-a dovedit a fi de ajuns, când am realizat că nu era sănătos (ce trăiam – n. red.) și că nu puteam avea încredere în ce aveam”, a mai spus fosta soție a lui Bill Gates.

La scurtă vreme după ce Melinda a anunțat despărțirea de Bill, în vârstă de 66 de ani, Wall Street Journal a dezvăluit că afaceristul, co-fondator al Microsoft, a avut o aventură lungă cu unul dintre inginerii companiei, relație ce începuse in 2000. Practic, avusese o relație extraconjugală în ultimii 20 de ani!

”Am avut lacrimi în ochi multe zile”, mărturisește acum Melinda Gates despre acea perioadă. ”Am avut zile când pur și simplu zăceam pe podea sau pe covor (…) și când mă întrebam: Cum e posibil? Cum mă ridic? Cum voi merge înainte?

Și aveam zile când eram plină de furie. E parte din procesul de doliu. Ții doliu pentru o pierdere a ceva ce credeai că ai și credeai că ai pentru o viață. E dureros!”, a povestit fosta soție a lui Bill Gates.

”Și totuși, în final am început această călătorie spre vindecare și simt că ajung în sfârșit în partea cealaltă. Și chiar simt acum că întorc o pagină în capitol”, a continuat ea în interviul televizat.

”E 2022 și chiar sunt entuziasmată legat de viața care se afșă în fața mea”, a mai spus Melinda Gates.

Cei doi s-au căsătorit în ianuarie 1994 și au devenit părinți pentru Jennifer, de 25 de ani, Rory, de 22 de ani, și Phoebe, de 19 ani. Melinda a anunțat despărțirea lor în mai 2021, pe Twitter. Divorțul lor s-a finalizat în august.

Cât despre Bill Gates, acesta nu a avut de spus, după despărțire, decât: ”E o piatră de hotar tristă… iar Melinda e o persoană minunată, iar acest parteneriat care a ajuns la final e o sursă mare de tristețe personală”. A mai spus apoi că vor continua să fie parteneri la fundația lor, ceea ce s-a și întâmplat.