Câteva păduri din America și Marea Britanie se regăsesc în topul celor mai înfricoșătoare păduri din lume. Istoria lor a vorbește despre crime îngrozitoare, ucidere în masă, oameni cu mințile rătăcite și vrăjitoare răzbunătoare.

Pădurea Elfin din Escondido, California

Poveștile legate de această pădure sunt demne de un film horror. Pe teritoriul ei se găsește un azil abandonat, unde bânuie și acum sufletele rătăcite ale bolnavilor mintali.

Tot aici sunt locuri unde ar fi trăit o comunitate de romi care practicau vrăjitoria și despre care se spune că au fost măcelăriți de tâlhari. Iar pe dealurile de lângă canionul Spooky se pare că a fost descoperit un mormânt unde au fost îngropați în masă copiii indienilor din regiune, probabil decedați în urma unei molime.

Pădurea Strâmbă din Polonia

Copacii strâmbi din pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj nu sunt singurii din lume. Este uimitor cum au căpătat forme stranii, foarte mulți dintre ei îndoiți la 90 de grade parcă de o forță misterioasă care i-a curbat într-o singură clipă.

Dar mult mai strâmbi sunt copacii din pădurea Strâmbă din Polonia. Trunchiurile lor sunt atât de contorsionate, răsucite și învârtite parcă de tornade invizibile încât par că dansează.

Dacă prin alte locuri unde copacii au crescut strâmb se poate da vina pe solul sărat sau acid din regiune sau pe curenții puternici de vânt, cauzele care au dus la înfățișarea stranie a copacilor din Polonia nu sunt cunoscute. Cert este că majoritatea copacilor strâmbi au tendința mai întâi să se îndrepte spre nord, după care trunchiurile lor se răsucesc în diverse direcții.

Pădurea Epping din Marea Britanie

Este una dintre cele mai bătrâne și înfricoșătoare păduri din lume. Are mulți copaci bătrâni de peste 4 sau 5 sute de ani și a fost adesea adăpostul preferat de tâlhari, hoți și criminali în secolele trecute.

Faimosul tâlhar Dick Turpin se pare că se ascundea în această pădure și tot aici ar fi comis una dintre crimele pentru care era căutat de poliție, prin secolul al XVIII-lea. Iar în vremurile mai noi, cel puțin 11 crime au fost comise în această pădure și mai mulți scelerați au folosit-o drept ascunzătoare pentru faptele lor abominabile.