Mecanismul prin care pot apărea cheaguri după vaccinare nu are nimic de a face cu modul în care acționează aspirina, susține Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Medicul mai spune că aspirina poate crește major riscul de producere a hemoragiilor sau le poate agrava pe cele deja declanșate.

Aspirina luată înainte și după vaccinare, contraindicată

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirină poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirină înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, explică medicul Tatu-Chițoiu.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina (care apare pe diferite platforme) este nu numai falsă, dar și periculoasă.

Pe scurt: nu luați aspirină înainte/după vaccinare! Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Vezi și Lucian Viziru dezvăluie care este afecțiunea de care suferă. Fanii sunt convinși că e de la vaccin

Citește și:

Vica Blochina, dezvăluiri uluitoare din perioada în care era dansatoare la Melody. Ce făceau Iliescu, Năstase sau Becali în celebrul club

Mesajul transmis de Lorenzo Lazo, văduvul ui Edith Gonzalez. Sărbătorește doi ani de relație cu noua iubită